Plângere PENALĂ împotriva ÎPS Teodosie. Înaltul ierarh e ACUZAT de zădărnicirea combaterii bolilor

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului Foto: cugetliber.ro
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului Foto: cugetliber.ro

Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, este din nou în atenţia oamenilor legii. Ierarhul va trebui să dea explicaţii după evenimentul organizat în data de 6 ianuarie, la Biserica Sf. Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa, iar apoi în portul Tomis.

Un cetăţean care se declară “oripilat de evenimentele de la Arhiepiscopie” a depus plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Plângerea îl vizează pe ÎPS Teodosie şi a fost înregistrată la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa. Oamenii legii au deschis dosar de cercetare penală în acest caz.

Amintim că mii de persoane au participat la slujba de Bobotează, iar apoi la tradiţionala recuperare a crucilor din mare. În biserica mai sus amintită nu a fost respectată distanţarea şi, la fel, nici în zona bisericii, potrivit Focus Press.

Ce spun reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului

“Considerăm plângerea neîntemeiată pentru că însăşi legislaţia în vigoare prevede că procesiunile şi pelerinajele pot avea loc, cu condiţia ca participanţii să fie de pe raza UAT-urilor unde au loc acele evenimente. Deci, care e motivul penal? Nu există bază, dar, sigur, fiecare are dreptul să reclame ce doreşte, dacă aşa consideră”, a declarat, pentru Focus Press, pr. Eugen Tănăsescu, reprezentant al Arhiepiscopiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel