Plângere la CNCD împotriva a trei persoane pentru afirmaţii la adresa femeilor şi mişcării feministe

Patru organizaţii pentru drepturile femeilor au depus o sesizare la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva criticului de artă şi scriitorului Pavel Şuşară, a regizorului de teatru Bogdan Budeş şi a arhitectului Dragoş Coste, pe motiv că aceştia au făcut afirmaţii "denigratorii" şi "discriminatorii" la adresa femeilor şi a mişcării feministe din România prin postările lor pe o reţea de socializare referitoare la cazul de la Galaţi.

Asociaţia E-Romnja, Societatea de Analize Feministe AnA, Asociaţia Front şi Centrul Filia consideră că cei trei trebuie sancţionaţi pentru afirmaţiile făcute în spaţiul public.

"Pavel Şuşară a postat în data de 6 august pe reţeaua socială Facebook un mesaj denigrator la adresa feministelor în care le acuza că nu ar fi reacţionat suficient în cazul fetei de la Galaţi pline de sânge, filmate în plină stradă. (...) În aceeaşi ton, Bogdan Budeş, regizor de teatru şi traducător posta pe Facebook în aceeaşi zi. (...) Plângerea la CNCD se îndreaptă şi împotriva lui Dragoş Coste, arhitect şi fost membru USR Ilfov, care a comentat incidentul de la Galaţi în termeni jignitori, incitând la decredibilizarea cazului", se arată într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în plângerea adresată CNCD se arată că "virulenţa discursivă instigă la ură împotriva feministelor din spaţiul public românesc iar acest lucru creează un mediu nesigur şi periculos, expunând o bună parte din persoanele vizibile în spaţiul românesc la atitudini umilitoare şi denigratoare cu privire la munca, mesajul şi siguranţa acestora".

"Semnatarele plângerii atrag atenţia că mesajele hrănesc o cultură a urii şi a violenţei care afectează femeile în general", se precizează în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel