EXCLUSIV  Plângem după Arthur, dar nu și după oamenii atacați de urși. Ionel Petre: De ce nu facem prevenție?!

Urs / Fotografie creată de Brett Sayles, de la Pexels
Urs / Fotografie creată de Brett Sayles, de la Pexels

Ionel Petre, lider al ALDE, a vorbit, în cadrul unui interviu acordat DCNewsTV, și despre atacurile urșilor aflați în căutare de hrană.

„Ai greșit? Plătești și plătești cât mai drastic cu putință, astfel încât data viitoare să nu crezi că ești împărat pe arealul ursului, că ești șef de județ, administrator de fond de vânătoare și pot să faci ce vrei tu acolo. Nu! Ai o problemă în România cu un urs care a ieșit și a atacat o gospodărie care trebuia recoltat tocmai pentru a nu se întoarce, pentru că animalul, dacă și-a procurat ușor hrana, cu siguranță se va întoarce”, a spus Ionel Petre.

„Va trebui ca statul român să facă toate demersurile necesare astfel încât astfel de situații să nu se repete”, a precizat politicianul. 

„E bine să înțelegem că, până la urmă, numărul mare de exemplare aduce după sine și atacul. De ce oare acționăm noi după ce o gospodărie, o persoană a fost atacată și nu facem prevenție?! Nu ne gândim că un astfel de număr atât de mare poate să atragă după sine și atacul?!”, a mai spus Ionel Petre.

Amintim că procurorii fac cercetări într-un dosar penal în care sunt vizate fapte de braconaj și uz nelegal de armă în cazul uciderii ursului Arthur, considerat de activiștii de mediu cel mai mare urs brun care trăia în pădurile din România.

Situația urșilor din România. Politicianul ALDE Ionel Petre, la DC News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel