Planeta, în pericol! Apocalipsă climatică și fenomene extreme. Previziuni ȘOCANTE

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Specialiștii au previziuni șocante în ceea ce privește clima din următorii ani. Aceștia anunță fenomene extreme și apocalipsă climatică.

Potrivit specialiștilor, schimbările climatice din următorii ani vor fi vizibile din spațiu. Spre mijlocul secolului 21, globul pământesc nu va mai avea același albrastru pur, iar albul calotei glaciare din Nord va dispărea aproape complet în timpul verilor, în vreme ce Polul Sud se va micșora. În plus, verdele pădurilor tropicale din Amazon va acoperi o suprafață mai mică și văzut din spațiu, va fi probabil ascuns sub o perdea de fum, relatează România TV. 

Mai mult, temperaturile vor continua să crească. În orașe precum Los Angeles, Madrid, Sydney, Lisabona și chiar Paris e posibil să se înregistreze temperaturi record de 50 de grade Celsius.

Fumul din Australia se simte din Noua Zeelandă. Oceanul Atlantic își va schimba direcția

Potrivit unor previziuni ale oamenilor de știință olandezi, curentul marin al Oceanului Atlantic de Nord și-ar putea schimba direcția, ceea ce ar putea avea consecințe catastrofale pentru Europa. 

De zile bune, Australia se confruntă cu incendii puternice, absolut incredibile. Oamenii spun că fumul se simte din Noua Zeelandă, susține România TV. 

Cum va fi vara în Europa?

"2019 a fost cel mai cald an de când se fac măsurători, la noi în România, dar am avut o vară fără excese. Cel mai probabil ca excesele să vină, cu temperaturi de peste 40 de grade. Ce se va întâmpla peste 50 de ani, apropo de Australia, spun scenariile climatice că la Paris va fi aproximativ vremea de la Canberra, adică secete extreme, pericol de incendii, iar la Londra, vreme ca la Barcelona, asta în contextul în care, și la București, scenariile spun că temperatura medie va crește cu 3 grade poate, în lunile de vară și cu 4 grade în lunile de iarnă, ceea ce este foarte mult", a susținut Silviu Grigore, în direct la România TV.

"Vomn resimți din plin temperaturile, mai ales în marile orașe, având în vedere că în 2050, 68% din populația planetei va trăi în orașe", a adăugat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel