Plângere penală pe numele premierului Florin Cîțu. Av. Chitic: Este o încălcare flagrantă a dispoziţiilor legale

A fost depusă o plângere penală pe numele premierului Florin Cîțu, la Parchetul General.

Avocatul Dan Chitic a depus, la Parchetul General, o plângere penală pe numele premierului Florin Cîțu, după ce s-a aflat că a stat două zile în închisoare, în SUA, fiind prins beat la volan, acum 20 de ani.

"Uzurpare de calități oficiale"

"Am depus plângerea astăzi, ca urmare a valului de informații pe care le-am primit în ultimele două zile. Consider că exercitarea de către domnul Florin Cîțu a funcției de ministru și prim-ministru a reprezentat, de la bun început, o uzurpare de calități oficiale, atâta vreme cât acesta a ocupat fără drept o funcție publică. În articolul 2 din legea 90/200, se spune foarte clar că, pentru a fi ministru, nu trebuie să fi suferit condamnări penale. În ceea ce-l priveşte pe Florin Vasile Cîțu, în momentul de faţă este cert că acesta a suferit o condamnare penală. În textul de lege, nu se face diferenţiere între existenţa acestei condamnări pe teritoriul României sau în alt stat, cum nu se face nicio diferenţiere între momentul săvârşirii acestei fapte şi al condamnării penale.

"Fals în declaraţii"

După uzurparea de calităţi oficiale, în mod evident, îl acuzăm şi de fals în declaraţii. Acesta a susţinut, la momentul investirii sale în funcţia de ministru, faptul că îndeplineşte condiţiile pentru a avea calitatea ORNISS. În momentul în care a semnat acea declaraţie, în mod evident a încălcat dispoziţiile legale la care a făcut referire şi a săvârşit infracţiunea de fals în declaraţii.

Pe această cale, arătăm că, până la acest moment, nu există nicio informaţie care să conducă la ideea că fapta pe care a săvârşit-o în SUA şi condamnarea pe care a suferit-o ar fi fost reabilitate. Reabilitarea de drept, în ceea ce priveşte această infracţiune, nu se produce. Ea trebuie să aibă loc ca urmare a unui proces judiciar în SUA. În mod evident, această cerere nu a fost formulată, motiv pentru care, în momentul de față, prim-ministrul României este o persoană condamnată, nereabilitată în SUA. Faptul că nu apare această condamnare în cazierul său judiciar din România este doar un detaliu.

"Este incompatibil cu funcția de prim-ministru și de ministru"

Existenţa condamnării penale a prim-ministrului Cîțu îl face pe acesta incompatibil nu doar cu funcția de prim-ministru, ci şi cu cea de ministru. Orice secundă în care mai rămâne în funcţiune prim-ministrul Cîțu este o încălcare flagrantă a dispoziţiilor legale şi a stării de drept în România", a spus avocatul Dan Chitic, în emisiunea Decisiv, prezentată de Cătălina Porumbel la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel