Plan Roșu pe Autostrada București-Constanța

Pe autostrada A2, Bucureşti – Constanţa, a fost declanșat Planul Roșu, în 21 aprilie. Inspectoratul pentru situații de urgență a desfăşurat un amplu exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren ce a presupus gestionarea situaţiilor generate de un accident rutier soldat cu victime multiple şi pericolul declanşării unei explozii din cauza scurgerilor de lichide combustibile pe carosabil.

Exerciţiul tactic a urmărit testarea capabilităţilor de intervenţie şi de răspuns a forţelor implicate, precum şi viabilitatea procedurilor şi planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atribuţii în managementul tipurilor de risc.

De asemenea, în cadrul simulării a fost verificat modul de punere în aplicare a Planului roşu de intervenţie - instrument care asigură mobilizarea, integrarea şi conducerea performantă a forţelor şi mijloacelor necesare optimizării răspunsului în diverse situaţii de urgenţă.

Salvatorii ialomiţeni au acţionat în sistem integrat, alături de echipaje de pompieri din serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Călăraşi şi Constanţa şi de instituţii cu atribuţii în managementul tipurilor de risc (poliţie, jandarmi, Inspectoratul General de Aviaţie, serviciul de ambulanţă, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri), reuşind, cu succes, să-şi îndeplinească obiectivele cuprinse în documentele de planificare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel