Plan de pace pentru Siria, aprobat de ONU

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat un plan de pace pentru Siria, ţară măcinată de câţiva ani de un război civil, scrie B1 TV.

Pe tot teritoriul Siriei, planul prevede începerea negocierilor dintre Putere și Opoziție în ianuarie 2016 și instaurarea unui armistițiu.

Ar urma redactarea unei noi Constituţii şi organizarea de alegeri în cel mult un an şi jumătate.
Planul de pace pentru Siria, care este de patru ani jumătate în război civil, Consiliul de Securitate al Organizației Națiuniulor Unite, a fost adoptate în unanimitate. Rezoluţia îl mandatează pe secretarul general al ONU să organizeze negocieri de pace între Opoziţia şi Puterea siriană.

Scopul este acela de a organiza în final alegeri pentru desemnarea unei noi conduceri. Concomitent cu acestea, ar trebui să intre în vigoare şi un armistiţiu, a cărui supraveghere cade tot în sarcina ONU.
John Kerry, secretarul de stat al SUA declara recent că nu se aşteaptă ca negocierile să înceapă chiar de la 1 ianuarie 2016, ci mai degrabă acestea ar putea fi posibile spre sfârşitul lunii. Însă, în şase luni, Statele Unite speră să se ajungă la un acord în Siria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel