Plan de asasinare a jurnalistului Dragoș Boța: "Acum lucrurile se complică!". DIICOT confirmă

Jurnalistul Dragoș Boța s-a aflat pe lista neagră a mafiei din Timișoara. O grupare interlopă ar fi plănuit lichidarea acestuia.

"Informaţiile pe care le-am obţinut din mediul interlop din Timişoara arată că s-a creat, la nivelul oraşului, o adevărată alianță a acestor grupări infracţionale pentru a distruge procurori şi poliţişti uniţi de crezul de a face dreptate în Timişoara. S-a pus la cale un adevărat plan de luptă cu un dublu scop: pentru a-i neutraliza, pentru a le opri acţiunile tăioase la adresa crimei organizate. Dezvăluirile făcute ieri de DIICOT şi dosarele de anul trecut au dovedit-o.

S-a ajuns la un nivel de neacceptat pentru crima organizată din Timişoara, acela că procurorii şi poliţiştii de la crimă organizată au reuşit să introducă camere şi să îi filmeze în fiefurile lor, în locurile în care se credeau intangibili. Acest lucru i-a făcut să devină extrem de nervoşi şi să îşi dea seama de pericolul pe care îl reprezintă procurorii anti-mafia şi poliţiştii de la crima organizată. Au fost obişnuiţi să scape mai uşor. Acum lucrurile se complică", a spus jurnalistul Dragoș Boța la Antena 3.

Ce spune DIICOT

DIICOT a anunțat, joi, că i-a pus sub acuzare pe Boncu Lucian Adrian și Rafa Bogdan pentru că au plănuit să-l împuște pe jurnalistul Dragoș Boța. În demersul lor, persoanele care au mers la locuința jurnalistului au apelat și la ajutorul unui polițist. În iunie 2018, autoturismul ziaristului a fost incendiat.

"Din cercetările efectuate au reieșit indicii temeinice că, în cursul anilor 2018 – 2019, suspectul B.L.A. a inițiat anumite demersuri menite să ducă la intimidarea și agresarea unui jurnalist, ca urmare a numeroaselor articole de presă publicate de acesta, în care se relatau diferite evenimente cu caracter infracțional la care participase suspectul B.L.A. și se conturau suspiciuni privind posibile conexiuni ale acestuia cu diferite medii din administrația publică locală.

În acest context, la data de 09.09.2019, jurnalistul a publicat un articol în care relata despre audierea suspectului B.L.A. într-un dosar al DIICOT – Structura Centrală, cu privire la activități de trafic de droguri de mare risc. Din probatoriul administrat a rezultat că, profund iritat de acest ultim articol, la data de 10.09.2019, suspectul B.L.A. a inițiat o întâlnire, la un restaurant de pe raza localității Chișoda, la care au participat doi dintre apropiații săi – suspectul G.N. și suspectul I.D. – precum și alți doi tineri, prieteni ai suspectului G.N., identificați în persoana suspecților M.R.C. și M.E.C.", a transmis DIICOT într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel