Plajele, curăţate înaintea minivacanței de Rusalii

Mihai Ciobanu / 13 iun 2019 / 22:48 Salveaza PDF Comentarii
Curatare plaja
Descriere foto: Curatare plaja

Directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”(ANAR), Victor Sandu, i-a cerut, directorului Administrației Bazinale de Apă (ABA) Dobrogea - Litoral, Hristu Uzun, să efectueze o ultimă verificare a plajelor înaintea începerii minivacanței de Rusalii.

Având în vedere faptul că operatorii economici care au închiriat sectoarele de plaje se vor confrunta pentru prima dată, în acest an, cu un flux mare de turiști, inspectorii bazinali de apă trebuie să verifice dacă sunt respectate prevederile legale și cele contractuale. ABA Dobrogea - Litoral a adunat, în perioada 20 mai – 13 iunie, de la linia țărmului, de pe întreg litoralul turistic românesc circa 2.400 de tone de alge.

Până în prezent, în acest sezon estival, fenomenul de înflorire algală a înregistrat valori crescute în sudul Litoralului, fiind vorba de stațiunile 2 Mai, Olimp, Mangalia, (tronsonul Olimp – Vama Veche) de unde au fost strânse 1.700 de tone de alge. Totodată, atât de pe tronsonul Agigea –Eforie-Costinești, cât și de pe tronsonul Năvodari – Mamaia – Constanța s-au colectat 350 de tone de alge, informează Apele Române.

În toată perioada estivală, ABA Dobrogea – Litoral va monitoriza în permanență calitatea apei în zona litorală, precum și respectarea normelor în vigoare de către administratorii plajelor, astfel încât turiștii să beneficieze de cele mai bune condiții pentru petrecerea timpului liber.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24