EXCLUSIV  Plăcuţe de înmatriculare, vândute pe Facebook. Ciocan, avertisment: Acestea sunt consecinţele. Şoferii ar trebui să evite astfel de oferte

Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS

Polițistul Christian Ciocan a reacționat la un anunț controversat de pe rețelele de socializare.

Anunțul publicitar de pe Facebook propune deținătorilor de automobile din România plăcuțe de înmatriculare confecționate și livrate în aceeași zi a comenzii. „Confecționăm la cerere, după preferință, plăcuțe de înmatriculare normale sau distantate, format normal, format America (30x15), format Jeep, format moto și un format mai mic decât cel moto (18x11,3). Acestea au caractere (font) de România, sunt reflectorizante, în relief și sunt din aluminiu. Plăcuțele se expediază în ziua în care se plasează comanda. Acestea se pot comanda la numărul de telefon 07********”, se arată în mesajul de pe rețeaua de socializare cu peste 100 de reacții. Alte mesaje au peste 1.000 de reacții și sute de comentarii, din care doar câteva vizibile.

Doar DRPCIV și SRPCIV emit legal plăcuțele, spune Ciocan

Polițistul Christian Ciocan a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre această problemă. „Plăcuțele de înmatriculare se confecționează numai de către structurile care au aceste atribuții prin lege, respectiv Direcția de Regim Permise Conducere și Înmatriculări Vehicule (DRPCIV) sau Serviciile de Regim Permise Conducere și Înmatriculări Vehicule (SRPCIV)”, a transmis acesta.

„Eu însumi, ca polițist și ca om, am spus de mult că pe Internet se poate orice. Nimeni nu reglementează Internetul. Există chiar un interes de a nu reglementa Internetul, spunându-se că este al nimănui. Se mai spune totodată că Internetul este o rețea care a pornit de la Pentagon, o rețea militară. Bine, dacă luăm aceste două elemente, putem ajunge la niște concluzii”, a adăugat Ciocan.

Internetul are tot felul de anunțuri. Românii trebuie să evite cât se poate serviciile dubioase

„Pe Internet există nenumărate anunțuri de prostituție, deși în România nu există o lege a prostituției. Pe Internet se vând arme, se fac tot felul de anunțuri, cine stă să caute peste tot, pe dark web, pe Internetul ascuns și în alte zone codificate ale Internetului? Revenind la problema plăcuțelor de înmatriculare, se poate spune că se vând plăcuțe și de culoare roz cu picățele sau din alt material decât din tablă și așa mai departe. Nu aici este problema, ci faptul că se încalcă legea referitoare la tipul plăcuțelor de înmatriculare. Chestiunea este foarte clară: în momentul în care dispui de plăcuțe atipice, certificatul de înmatriculare este retras și acestea sunt confiscate. Este o contravenție”, a mai spus Christian Ciocan.

„Facebook este totuși o sursă de informare deschisă. Nu știu dacă plăcuțele se confecționează pentru a fi puse în ramă pe perete sau pentru a fi folosite”, conchide polițistul, clarificând că șoferii ar trebui să evite astfel de oferte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel