Placido Domingo, hărțuire sexuală. Acuzații considerate credibile de Opera din Los Angele

Placido Domingo
Placido Domingo

Opera din Los Angeles a concluzionat în urma unei anchete că acuzațiile de hărţuire sexuală formulate împotriva tenorului spaniol sunt credibile.

Opera din Los Angeles, instituţie condusă de Placido Domingo între 2003 şi octombrie 2019, a concluzionat, în urma unei anchete de câteva luni, că acuzaţiile de hărţuire sexuală formulate împotriva tenorului spaniol sunt credibile, însă nu a fost găsită nicio dovadă că acesta ar fi abuzat de funcţia sa, relatează miercuri AFP şi EFE.

Placido Domingo, care a fost şi director artistic, apoi director general al Operei Naţionale din Washington, este acuzat de hărţuire sexuală de un grup de 20 de femei din Statele Unite, pentru fapte începând de la sfârşitul anilor '80: atingeri, sărutări forţate şi remarci necorespunzătoare.

Unele dintre presupusele victime afirmă că tenorul spaniol, supranumit "regele operei", ar fi încercat să le obstrucţioneze carierele dacă l-ar fi refuzat.

Opera a apelat la serviciile unor anchetatori 

Înainte de scandal, şi ca urmare a mişcării #MeToo, Opera din Los Angeles a apelat la serviciile unor anchetatori privaţi independenţi pentru a investiga plângerile formulate împotriva lui Domingo. Acesta din urmă a demisionat în toamna anului trecut din funcţia de director general al instituţiei californiene pe care o conducea din 2003.

Anchetatorii au concluzionat că "nivelul de jenă exprimat de femei a fost variabil", însă toate mărturiile convergeau, cea mai gravă acuzaţie făcând referire la o "traumă semnificativă", chiar dacă unele au declarat că nu au suferit niciun disconfort.

În total, anchetatorii au audiat 44 de persoane, între care zece presupuse victime, conducerea Operei şi chiar pe Placido Domingo.

Fapte reproșate încă din 1986

Faptele reproşate tenorului, în prezent în vârstă de 79 de ani, datează din perioada cuprinsă între 1986, data numirii sale în funcţia de consilier artistic, şi plecarea sa din instituţie, în octombrie 2019.

"Unele persoane au afirmat că au renunţat să mai semnaleze comportamentul lui Placido Domingo din cauza poziţiei sale importante şi a influenţei sale", au scris anchetatorii în rezumatul anchetei publicat marţi.

Cu toate acestea, anchetatorii afirmă că nu au găsit nicio dovadă că tenorul "ar fi exercitat vreo formă de şantaj sau represalii împotriva vreunei femei şi să refuze vreo audiţie sau angajare la Opera din Los Angeles".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel