EXCLUSIV  Pittella, mesaj de speranță și de iubire: Egoiști, ar trebui să-i iubim mai mult pe cei din jurul nostru! - VIDEO

Facebook Gianni Pittella
Facebook Gianni Pittella

Gianni Pittella, senator in Parlamentul Italiei, fost lider al Grupului S&D din Parlamentul European și Vicepreședinte al Parlamentului European pentru două mandate,a  transmis un mesaj de suport pentru europeni şi pentru românii din Italia în contextul crizei COVID-19. 

Este un mesaj de speranță și de încredere. Am văzut cu toții o lungă perioadă de umbră, de tristețe și de grijă, de preocupare. Câți dintre noi am trăit cu teama că nu vom putea să ieșim din această poveste a pandemiei? Acum reușim să ieșim! Trebuie să avem puterea să nu repetăm greșelile din trecut. Trebuie, de asemenea, să ne gândim la viața noastră, la valorile noastre, la sentimentele noastre și să dăm la o parte atâta arivism, atâta egoism, care ne determină de multe ori să facem lucruri pe care nu ar trebui să le facem.

Apoi, nu ne dăm seama că apar astfel de necazuri cum sunt cele generate de virus, dar care sunt generate și de atitudinea noastră egoistă. Ar trebui să-i iubim mai mult pe cei din jurul nostru, pe alții, să ne iubim mai mult între noi. Trebuie să ne gândim la Planetă, la mediul înconjurător, să creăm locuri de muncă noi și mai bune, dar și să ne gândim la drepturi, la drepturile sociale, la drepturile civile, la drepturile noii generații, la dreptul de a utiliza instrumentele digitale și, de asemenea, drepturi cu privire la intimitatea noastră. Mesajul meu este un mesaj de credință, de speranță și de iubire, pentru a susține acele idealuri și acele valori care sunt la baza vieții noastre, respectiv valorile privind echitatea, valorile ce țin de libertate și cele ce țin de demnitate.", a declarat Gianni Pittela la DC NEWS TV. 

Claudia Ţapardel, moderatorul emisiunii "Din Culisele Europei", a reacţionat imediat. "Da, sunt de acord cu tine și cred că este un mesaj foarte important cel pe care l-ai transmis tuturor cetățenilor europeni. Cred că Europa are nevoie de lideri ca tine", a spus aceasta.

Acesta a mai spus şi că situaţia economică este mai bună în Italia, acum că pandemia dă semne de încetinire. 

„Situația pandemică începe să se îmbunătățească. Sunt puține cazuri de transmitere și din ce în ce mai puțin morți. Încă sunt persoane care mor, dar din ce în ce mai puține. Mulțumită unei campanii masive de vaccinare, conduse de Guvern, avem un procent ridicat de persoane vaccinate. Și acest lucru a dus la blocarea transmiterii virusului, ceea ce permite și redeschiderea activităților economice. E minunat să vezi Roma cu turiști, e minunată să vezi țara noastră cu restaurantele, hotelurile și barurile deschise, cu fabricile deschise. Activitatea economică a început să funcționeze. Acest lucru ne încurajează să gândim că după criză se poate vedea lumina de la capătul tunelului. Este speranța noastră, lupta noastră. Vrem să alocăm fondurile oferite de Uniunea Europeană acestui măreț proiect de reconstrucție pentru o viață mai bună, pentru noi înșine, pentru fiii și nepoții noștri”, a povestit Gianni Pitella. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel