Pitești: Italianul Nicola Inquieto, condamnat definitiv la 14 ani de închisoare. Era cunoscut pentru afacerile imobiliare

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Cetățeanul italian arestat în Pitești bănuit că spăla banii grupării mafiote Camorra prin firmele sale din Argeș, Nicola Inquieto, a fost condamnat definitiv la 14 ani de închisoare de Curtea de Apel din Napoli.

Conform Ziarulargesul.ro, Inquieto a venit în România în 2004 și și-a făcut un imperiu imobiliar prin investițiile din Pitești, unde a construit sute de apartamente și un centru spa ultramodern. După arestarea sa din urmă cu trei ani, sute de piteșteni au ajuns în situații financiare deosebit de dificile după ce au luat credite ca să cumpere apartamente ridicate de firmele lui Inqueto şi rămase neterminate.

În rechizitoriul întocmit de procurorii Direcţiei Antimafia de la Procuratura din Napoli se menţionează că „Nicola Inquieto avea funcţiuni operative stabile în cadrul clanului Casalesi, devenind responsabil pentru conducerea activităţii antreprenoriale în interesul clanului, facţiunea Zagaria; a făcut investiţii în companii în Italia, dar mai ales în România; a investit bani provenind din activităţile criminale ale grupului Zagaria în afaceri lucrative mai întâi în Italia şi din 2004 în România, unde deţine mai multe companii în sectorul imobiliar. Din activităţile economice din România trimitea bani familiei Zagaria, în principal prin intermediul lui Carmine Zagaria, fratele lui Michele”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel