Pistrui falși, o tendință periculoasă pe TikTok. Dermatologii trag un semnal de alarmă: Nu încercați asta!

Pistrui falși, o tendință periculoasă pe TikTok. Dermatologii trag un semnal de alarmă  Nu încercați asta! Sursa - Pexels
Pistrui falși, o tendință periculoasă pe TikTok. Dermatologii trag un semnal de alarmă Nu încercați asta! Sursa - Pexels

TikTok este plin de sfaturi de frumusețe, însă nu ar trebui să urmezi întotdeauna sfaturile pseudo experților. În ultimul timp, tinerele își tatuează pe față pistrui. Medicii atrag atenția asupra pericolului acestei practici ciudate.

Dacă acum câțiva ani, pistruii erau disprețuiți, sunt acum la modă. Pentru a arăta ca  Meghan Markle, influențate de TikTok, tinerele optează pentru o soluție radicală: tatuajul.

Unele o fac însă în condiții de igiena deplorabile, iar rezultatul este adesea catastrofal.

Nu ratați și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă iei cina mai devreme de ora 18. Un studiu recent vine cu explicaţii

 

Aceasta este tendința din ultimii ani, mai ales vara. Pistruii subliniază fața oferindu-i un aspect radiant. Meghan Markle este dovada, însă Ducesa de Sussex are pistrui naturali. Și iată acum tinerele o copiază, punându-și în pericol sănătatea.

Pentru cele care nu au pistuii naturali, există mai multe metode de a-i obține. Unele tinere îi desenează cu un creion pentru sprâncene. Alte optează pentru tehnica henna, care poate dura câteva săptămâni.

Cele mai hotărâte merg la un talon de tatuaj și îi fac ca și machiaj permanent. Medicii dermatologi avertizează asupra pericolelor „pistruilor tatuați acasă cu cerneală”

 

Citește și. Cum poți să tratezi aftele bucale. Trei remedii SIMPLE și EFICIENTE

 

Pe TikTok a apărut o nouă tendință, care îi îngrijorează pe specialiști. Fetele tinere, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, cumpără cerneală de pe Ebay Cu un kit de acupunctură, ele își injectează produsul pe ten pentru a-și face pistrui permanenți. De foarte multe ori, rezultatul este dezastruos.

Starul australian Big Brother,  Tilly Whitfeld, a plătit deja prețul. Cucerită de această tendință, ea și-a tatuat pistruii pe față. Plumbul din cerneală i-a ars însă o parte a feței. În plus, tânăra și-a pierdut vederea timp de câteva zile. Tilly Whitfeld a fost nevoită să  meargă la un salon profesionist și să-și îndepărteze tatuajele cu laser. Consecințele au costat-o aproape 10.000 de euro.

Consultă și: Cel mai la îndemână lichid care te ajută să topești grăsimile. Cum să îl consumi înainte de somn

Profesioniștii din domeniul sănătății spun că nu știu ce conține cerneala achiziționată pe site-urile web. În compoziție sunt mulți alergeni, iar reacțiile  lasă cicatrici pe viață. În plus, acele nesterilizate pot transmite HIV. Prin urmare, medicii dermatologi sfătuiesc tinere să nu încerce așa ceva acasă.

Cu cât te îngrași mai mult, cu atât nu mai simți gustul mâncării. Bilic: Luați în serios kilogramele în plus și scăpați de ele rapid!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel