Pistolarul din Spania, românul care a împușcat 4 oameni, a fost eutanasiat

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Marian Eugen Sabău, un român care a împușcat patru oameni, a fost eutanasiat.

Marian Eugen Sabău a fost eutanasiat, conform Antena 3.

În decembrie 2021, românul Marian Eugen Sabău şoca Spania. El şi-a împuşcat colegi de muncă şi a rănit poliţişti în timpul evadării. 

Curtea Constituţională a refuzat să admită recursul agenţilor răniţi de a încerca să oprească moartea asistată a lui Marian Eugen Sabău, românul de 46 de ani din Tarragona. Marian Eugen Sabău a văzut astfel confirmată cererea de moarte voluntară. Spitalul Penitenciar Terrassa a stabilit executarea procedurii pentru astăzi, 23 august.

Potrivit sentinţei, magistraţii au considerat că nu există încălcarea drepturilor fundamentale şi nicio problemă constituţională pentru a opri procesul.

După atacul la sediul fostului angajator Securitas din Tarragona, Sabău s-a baricadat într-o fermă abandonată. Acolo, înarmat cu diverse arme şi o vestă antiglonţ, a ignorat avertismentele negociatorilor de a se preda.

Atunci a fost neutralizat de grupul de elită al Poliţiei Catalane. Acum românul suferă de tetraplegie ireversibilă, are un picior amputat şi este total dependent.

După ce a fost internat la Spitalul Vall de Hebron din Barcelona, a continuat să efectueze detenţie preventivă la Spitalul Penitenciar Tarrasa. Profesioniştii instituţiei medicale au dat şi ei aviz pozitiv acuzatului să-şi pună capăt vieţii.

Ei au stabilit astfel că suferinţa lui Marian Eugen Sabău îndeplineşte cerinţele: este gravă, cronică şi invalidantă.

Apărarea agenţilor răniţi a contestat autorizaţia, invocând o încălcare a dreptului la protecţie judiciară efectivă. Tribunalul din Tarragona a exclus însă paralizarea procesului (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel