Pîrvulescu: Nu cred că Ponta a intervenit în Justiție

Cristian Pirvulescu
Cristian Pirvulescu

Președintele Pro Democrația, Cristian Pîrvulescu, crede că declarațiile premierului Victor Ponta, referitoare la ancheta procurorilor de la Liceul Bolintineanu, nu sunt de natură să aducă atingere independenței Justiției.

”Mulți pleacă de la premisa că ceea ce așteaptă românii este mai multă ordine. Mai multă ordine înseamnă și  luarea unei probleme structurale a învățământului și anume corectitudinea examenului de bacalaureat. Mulți așteaptă ca această atitudine să aducă mai multe voturi și mai multă simpatie. Nu cred că procurorii pot să fie influențați de declarațiile unui prim-ministru și ar fi foarte grav dacă s-ar întâmpla așa. A fost sesizată Inspecția de la CSM și aceasta se va pronunța. Nu cred că acțiunea de la Bolintineanu a fost una politică. Ci una bazată pe informații legate de o eventuală șpagă și o oportunitate pentru acei procurori de a-și face un oarecare nume”, a declarat Cristian Pîrvulescu pentru DeCe News.

Reformiștii din PDL l-au reclamat pe Victor Ponta la Consiliul Superior al Magistraturii pentru ”imixtiune în Justiție”, subiect sensibil în ultimul raport al Mecanismelor de Verificare și Cooperare.

”Nu cred că în momentul acesta, problema legată de bacalaureat poate afecta imaginea lui Victor Ponta la nivelul UE. Continuarea discuției va crea impresia că în România este o problemă structurală de corupție și aceasta se găsește la toate nivelurile. Că există o socializare întru corupție, că elevii învață să fie corupți, că profesorii sunt corupți, că România este o țară aproape incurabilă”, a mai spus președintele Pro Democrația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel