Piraeus Bank a redus dobânda la creditele în franci elvețieni

Piraeus Bank a redus, marţi, dobânzile la creditele în franci elveţieni cu 0,8 puncte procentuale faţă de nivelul de la sfârşitul lunii decembrie. Banca a decis actualizarea în avans a indicelui LIBOR la 3 luni, după ce anunţase că oferă soluţii individuale clienţilor cu astfel de împrumuturi.

"Aceasta măsură, coroborată cu acţiunile precedente iniţiate de Piraeus Bank România, au ca scop menţinerea ratelor lunare aferente creditelor CHF la un nivel apropiat celui din decembrie 2014", se arată într-un comunicat al băncii.

LIBOR (London Interbank Offered Rate) este rata de referinţă la calcularea dobânzilor interbancare pe piaţa londoneză, indicele fiind cotat la -0,87% pe termen de trei luni.

Instituţia de credit a anunţat pe 22 ianuarie, după o apreciere semnificativă a cursului de schimb franc eleveţian - leu, că va propune soluţii individuale pentru clienţii care au credite în CHF, care să menţină ratele lunare aferente împrumuturilor la un nivel apropiat celui din luna decembrie 2014.

Citește și: SCENARIU halucinant. Bani la bancă, numai contra cost

"În plus, în ultimii ani, Piraeus Bank România a pus la dispoziţia clienţilor săi soluţii de temperare a efectului aprecierii monedei elveţiene şi a iniţiat o serie de campanii adresate portofoliului existent", se precizează în comunicat.

Şi Credit Europe Bank a transmis că reduce joi dobânzile la toate creditele în franci elveţieni cu dobândă variabilă, prin actualizarea anticipată a indicelui LIBOR valabil miercuri, 4 februarie, măsura fiind aplicată până la următorul termen de revizuire prevăzut în fiecare contract.

Până în prezent, opt bănci din cele 14 care au acordat credite în franci elveţieni au anunţat măsuri de reducere a efectelor aprecierii francului în raport cu leul.

Citește și: Cine este bancherul care a adus creditele în franci în România

Astfel, OTP şi Millennium Bank au redus marja de dobândă cu 1,5 puncte procentuale pentru o perioadă de trei luni, iar Raiffeisen Bank a scăzut dobânda cu cinci luni înainte de termenele contractuale.

Volksbank va menţine până la 17 aprilie cursul de schimb franc/leu folosit de bancă la 31 decembrie, de 3,8035 lei, iar Banca Românească a decis să scadă dobânda pentru creditele în CHF cu circa 0,8 puncte, prin aplicarea indicelui LIBOR la 3 luni valabil luni, 26 ianuarie, care se situa la -0,954%. La rândul său, Bancpost a aplicat din 29 ianuarie reducerea dobânzii cu 0,8 puncte procentuale pentru toţi clienţii săi persoane fizice cu credite în franci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel