Pippidi, urare de Centenar. ”Principala realizare. Nu ați făcut nimic pentru ea”

Pippidi
Pippidi

Alina Mungiu-Pippidi scrie, de Centenar, că nu găsim România. 

”Ce petrecere grozavă de o sută de ani o să trageți voi, ceilalți, în frunte cu patriarhul la care numai numărul de etaje ale Catedralei bate gradele!

Vedeți doar, din prea mult zel, să nu dați jos guvernul de Crăciun din greșeală, că mai aveți șase luni de președinție europeană română în față să rezistați în securismul vostru, nu e nevoie să vă stricați sărbătorile.

Cât privește poporul rămas în țară, văzând că a cheltuit anul ăsta de Black Friday cu o treime în plus față de anul trecut, deși zice în sondaje că nu se mai poate cu sărăcia asta, cred că va petrece grozav de sărbători. Și mai cred că, așa cum e el, consumerist și cu memorie scurtă, prost nu e, iar dacă i-am arăta măcar un colț de Românie alternativă, ar vota cu ea.

Vorba e, de unde să o luăm, când avem pe unii care nu sunt în stare să ne arate un guvern din umbră nici în ajunul unei moțiuni de cenzură. Pentru că dacă ni l-ar arăta, ar rămâne pe vecie în umbră.

O sută de ani buni viitori vă urez, și nu mai faceți atâtea eforturi să ieșiți din Europa, că integrarea acolo a fost principala realizare a trecutei sute de ani, și nu plătită pe coronarele voastre. Cine știe, poate de aia vi se pare așa o bagatelă, pentru că nu ați făcut nimic pentru ea.” a scris Alina Mungiu-Pippidi, pe romaniacurata.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel