Pippidi - Timmermans: Cine pierde merge la închisoare și lupta cu statul de drept

Alina Mungiu-Pippidi
Alina Mungiu-Pippidi

Alina Mungiu Pippidi atrage atenția asupra unor aspecte cheie pentru o democrație. 

”Klaus Iohannis a făcut ce a putut într-o situație de toată jena, a vorbit despre România ca și cum ar fi un stat european normal, după ce, în trecut, a greșit grav comparându-ne cu Polonia în fața presei europene.

La fel a făcut și președintele Jean-Claude Juncker, când a dat impresia că mai putem fi încă membri egali în UE și a subliniat că e necesar un consens pentru statul de drept.

Nu sunt sigură că românii au înțeles ce a vrut să spună el și nici că asta arată că Juncker a înțeles ce se întîmplă aici, la noi, și lupta sălbatică pentru putere camuflată prost într-o luptă anticorupție. De, Jean Claude e ceva mai versat decît ziariștii, și nici nu are nevoie să vîndă ziare cu povești care pot concura cu jocurile video prin simplitatea lor.

La fel și Timmermans, cu care m-am întâlnit la OECD, unde a spus că într-o democrație nu trebuie să se ajungă la senzația că acela care pierde merge la închisoare, pentru că asta îi face pe politicieni să lupte contra statului de drept. A câștiga sau a pierde puterea într-o democrație trebuie să fie ceva mult mai puțin dramatic.” a scris Alina Mungiu Pippidi, pe romaniacurata.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel