Pippidi: ”Kovesi a făcut o mare greșeală”. Legătura cu Dragnea

 Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Alina Mungiu-Pippidi a spus, la B1 TV, care a fost greșeala pe care a făcut-o Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA.

Alina Mungiu Pippidi a dezvăluit care este, din punctul ei de vedere, greșeala comisă de șefa DNA. "Nu fac niciun secret: Laura Codruța Kovesi a făcut o mare, mare greșeală că l-a inculpat pe Ponta pentru spălare de bani în prostia aia de caz – era clar că va fi achitat și a fost achitat -, că l-a inculpat pe Tăriceanu că nu s-a autoinculpat în nu știu ce chestiune. Nicăieri în Europa nu inculpi șeful Senatului pentru asemenea chestie, te gândești de trei ori", a spus, la B1 TV, Pippidi.

"Hai să fim serioși!"

"Inclusiv chestia asta cu Dragnea, știu că lumea îl detestă pe Dragnea că e propaganda asta contra lui, (...) pentru o faptă petrecută acum zece ani, încadrată la instigare în abuz în serviciu, să ceri zece ani contra lui Dragnea. Hai să fim serioși! Nu te-ai deranjat contra unui primar de comună, nu te deranjezi contra lui așa decât pentru că este șeful celeilalte tabere, iar asta efectiv se cheamă utilizare politică a corupției", a afirmat Alina Mungiu Pippidi.

Cea mai așteptată decizie

Toată lumea așteaptă ca președintele Klaus Iohannis să anunțe ce decizie a luat în ceea ce o priveşte pe Laura Codruţa Kovesi, în condiţiile în care au trecut zece zile de la publicarea motivării de către CCR. Pe 30 mai, Curtea Constituţională a stabilit, cu majoritate de voturi, existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între ministrul Justiţiei şi preşedintele României, generat de refuzul şefului statului de a da curs propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA.  

Vezi și: Iohannis, suspendare. Pippidi, scenarii fulminante: Sinucidere pentru PSD


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel