Pippidi, critică cu ”Partidul M**ePSD”. Iohannis și Orban, ironizați

Alina Mungiu-Pippidi
Alina Mungiu-Pippidi

Alina Mungiu Pippidi comentează critic sloganul românilor din diaspora ”m*iePSD” și subliniază că partidului PSD i se opune partidul ”M**ePSD”. 

Într-un comentariu publicat pe romaniacurata.ro, Alina Mungiu Pippidi scrie că ”Iată că în sfîrșit s-a creat alternativa mult așteptată care ne-a împiedicat în 2016 și de atunci încoace, că tot într-o contestare a alegerilor am ținut-o, să dăm jos PSD. Aceiași întreprinzători de la marginea serviciilor, care trăiesc din contrabanda de petrol și softuri IT inutilizabile, și stau liniștiți deși au n dosare la DNA, că doar nu o să îi ancheteze pe ei cînd avem unguri care fac școli la Tg Mureș (corupție maximă) au găsit în anul centenarului sloganul unificator al tuturor românilor de bine: M**e PSD. În acesta se realizează și aspirațiile milenare europene, și visul unei politici publice raționale, și acuma că generația mea a ratat și revoluția (am adus libertate, dar cui?), și integrarea europeană (ne-am alăsat tîrîți prin tribunale de PSD după 2004, ca să creăm o populație care trăiește din vînzarea de rable europene), rămîne unei generații mai deștepte și mai puțin stînjenită de bagaje educaționale și civilizaționale decît am fost noi să facă în fine pasul evoluționist spre viitor, și anume: M**e PSD.”

Opoziția sau partidul ”M*iePSD”

Aceasta adaugă că ”Sloganul e între timp scris pe tricouri, mașini și asfalt, adică locurile de predilecție unde citește românul de cînd nu mai intră prin librării și Kindle e depășit. (...) În sfîrșit, bine că s-a găsit o soluție! S-au alăturat Ludovic Orban și Klaus Iohannis, că cine nu are idei proprii nu prea are de ales decît să se suie în orice trece, chit că nu trece decît mașina cu gunoi.”

Alina Mungiu Pippidi mai notează că nu se alături campaniei ”din elitism”: ”Pe Mircea Cărtărescu l-au și convins să își ia delimitarea înapoi, altfel o parte din gunoi se vărsa spontan la el pe Facebook. Că așa înțeleg democrația opozanții lui Dracnea. Stai să vezi cînd vin ei la putere. Cît privește pe Cioloș și alții care ar mai putea avea idei proprii, vedeți acum ce ar putea păți dacă ar încerca vreo secundă chiar să le aibă, în loc să se lase încolonați în turma M*ie PSD. Mai ales că au mai avut ei mostre și în trecut.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel