Pippidi: Anticipatele sunt întotdeauna o soluție. Alta nu e!

Care ar fi soluția la situația politică actuală, bulversată de protestele violente de pe 10 august, a fost sugerată de Alina Mungiu Pippidi, care a răspuns unor întrebări lui Ionuț Cristache, în emisiunea România 9, de la TVR 1.

Lagat de protestul urmat de violențe al diasporei, Ionuș Cristache i-a amintit politologului Alina Pippidi de reacția lui Mălin Bot care a spus că ”l-a văzut pe Dragnea trăgând cu tunul cu apă în manifestanți”, precizând că îi pare ceva în neregula cu atitudinea asta.

Atac la Mălin Bot

”E în neregulă cu cineva care se duce și demonstrează alături de Mălin Bot! Și nu-și pune întrebarea de ce acum 5 ani Mălin Bot era în fruntea celor care ne demascau pe noi, ONG-urile Soros, iar azi el vrea să fie în fruntea ONG-urilor Soros. Dacă atât de puțin discernământ ai, vei fi masă de manevră și dacă ești masă de manevră, asta e, iei gloanțe de cauciuc sau tunuri de apă peste tine", a spus Pippidi.

Marea majoritate a oamenilor care vor mai ieși în piață sunt de bună credință, a spus Cristache, oameni care poate chiar s-au săturat...

Cel mai bun lucru care ni s-ar putea întâmpla

”Această activitate civică nu este constuctivă. Știu și ei că Guvernul nu o să pice. Eu sunt de părere că anticipatele sunt o soluție. Dar anticipatele sunt o soluție de a dezamorsa. În schimb, altă soluție, mai bună de atât nu este, pentru că domnul Boris (Bulgaria) a avut și el demonstrații din astea timp de un an de zile, din motive la fel de întemeiate ca și PSD, a pus un prieten de-al lui pe la serviciile secrete, evident ca să le folosească, acolo folosește și justiția, care acolo nu este independentă, și-a zis mai bine facem autostrăzi și nu o să mai ceară lumea DNA. Și a fost o socoteală mai bună. A făcut alegeri anticipate, le-a câștigat tot el și s-au liniștit (bulgarii - n.r.). Noi dacă facem acum alegeri anticipate, care este cel mai bun lucru care ni s-ar putea întâmpla, asta trebuie să se întrebe lumea. Eu cred că, în nicio formă, nu va câștiga 51% o opoziție clară și coerentă. Și asta din motivul istoric că noi, opoziția anti-PSD, nu am luat nicodată mai mult de 35%. Și asta nici când am reușit să unim cu mare voință toate partidele de opoziție”, a explicat Alina Mungiu Pippidi la Românbia 9, de la TVR 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel