Pipera, cartierul contrastelor. Clădiri moderne de birouri și ghetouri fără apă caldă

Sărăcie
Sărăcie

Locuitorii unui bloc din bulevardul Dimitrie Pompeiu, din cartierul Pipera, trăiesc în niște condiții jalnice, greu de imaginat pentru anul 2018. 

Pipera este un cartier al contrastelor. Clădiri înalte de sticlă de o parte, iar de cealaltă, blocuri cu patru etaje care arată jalnic, locuite de oameni modești. Oameni la costum și cravată de o parte, iar de cealaltă, oameni care se spală la lighean.

În blocurile de pe bulevardul Dimitrie Pompeiu, oamenii locuiesc în niște condiții pentru care, timpul pare că a stat în loc. Nu au apă caldă, gaze și nici căldură. Dezvoltarea zonei, prin construcția de noi clădiri și activitatea companiilor multinaționale, a adus mai multe supermarket-uri, însă cu prețuri pe care locatarii blocurilor dărăpănate din Dimitrie Pompeiu nu le pot face față. Aceștia preferă să meargă în alte cartiere pentru a-și putea cumpăra de mâncare. Ei își aduc aminte că în urmă cu 20 de ani, zona era pustie, în timp ce acum se circulă bară la bară.

Amăgiți cu promisiuni de la primărie

Unul dintre blocurile în care cei de la Libertatea au realizat un reportaj, este construit din anii '60 și prezintă mari probleme. Arată de parcă mai are puțin și se dărâmă, cade tencuiala de pe el, iar scurgerile de pe acorperiș în casă, nu le sunt străine locuitorilor de la ultimul etaj.

„Le-am prins pe toate. Am așteptat că  odată cu modernizarea zonei se va moderrniza și blocul nostru, dar nu a fost așa. Ne ploua în casă. Am izolat care cum am putut. Mie mi-a ajuns apa la contoar. Se aprinde becul, se stinge, face scurt. Nu vrem și noi decât să locuim în condiții civilizate”, a declarat un locatar pentru Libertatea.

Reprezentanții asociației de proprietari sunt amăgiți cu reabilitarea blocului de șase ani de zile. Aceștia povestesc că au fost deja de patru ori în audiență la primărie, însă degeaba.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel