EXCLUSIV  Pilotul Osiceanu, despre cauzele care au dus la incidentul pe Aeroportul Cluj: Delicată problema

Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Pilotul Cezar Osiceanu a comentat, în exclusivitate pentru DC News, cauzele care ar fi putut să ducă la incidentul de pe Aeroportul din Cluj-Napoca.

În exclusivitate pentru DC News, pilotul Cezar Osiceanu a vorbit despre cauzele care ar fi dus la spargerea roților unui avion atunci când acesta a aterizat pe Aeroportul Internațional din Cluj:

„Acolo e delicată problema! Pista este scurtă. Pe o parte, e orașul, pe cealaltă parte, Someșul. Pista trebuia lungită de mult timp, dar Iordache a “omorât-o”. Directorul Ciceo (n.r. David Ciceo, director Aeroportul Cluj-Napoca) este chiar un super profesionist!

Teoretic, cauciucurile se pot sparge, în astfel de cazuri, când se frânează de către pilot brusc și cu o forță foarte mare, ceea ce scoate din circulație automatul de frânare.

Ca să fie pilotul nevoit sa frâneze așa înseamnă că:

- a fost selectată frânarea prea mică pe automatul de frânare;

- a fost pus un pic mai lung avionul la aterizare;

- a fost vânt de coadă;

- s-a apropiat capătul pistei periculos de mult;

Cumulate!”, a precizat, pentru DC News, pilotul Cezar Osiceanu.

Traficul a fost reluat la ora 22:30

Traficul pe Aeroportul Cluj, închis după incendiul la trenul de aterizare al unui avion, va fi reluat vineri seara de la ora 22.30.

Potrivit unui comunicat al Aeroportului, vineri, în jurul orei 19.35, o aeronavă a companiei Fly Egypt care efectua un zbor pe ruta Hurghada - Cluj a suferit un incident în timpul operațiunilor de aterizare. La contactul cu solul, pneurile trenului principal de aterizare au explodat și au luat foc.

„Echipajul de pompieri al Aeroportului Internațional Cluj a intervenit în cel mai scurt timp și a aplicat procedurile specifice situațiilor de urgență. Incendiul a fost stins, fără ca vreunul dintre pasageri sau dintre membrii echipajului să fie rănit”, a transmis Aeroportul.

La fața locului au ajuns și mai mute echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

La bordul aeronavei Boeing 737 se aflau 113 pasageri și 6 membri ai echipajului, care au fost evacuați în siguranță.

"Astăzi, 15 octombrie, în jurul orei 19:35, o aeronavă a companiei Fly Egypt care efectua un zbor pe ruta Hurghada - Cluj a suferit un incident în timpul operaţiunilor de aterizare. La contactul cu solul, pneurile trenului principal de aterizare au explodat şi au luat foc. Echipajul de pompieri al Aeroportului Internaţional Cluj a intervenit în cel mai scurt timp şi a aplicat procedurile specifice situaţiilor de urgenţă. Incendiul a fost stins, fără ca vreunul dintre pasageri sau dintre membrii echipajului să fie rănit. Urmare a activării planului roşu de urgenţă, la faţa locului au sosit mai mute echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă", se arată într-un comunicat trimis de aeroportul clujean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel