Uluitor: Piloții s-au dus să doarmă, deși avionul era în zbor

AirIndia
AirIndia

Piloții unei aeronave în zbor a companiei Air India, pe ruta Bangkok-New Delhi s-au dus la culcare, lăsând-o timp de 40 de minute pe stewardesa stagiară să piloteze avionul, relatează Times of India.

Cei doi piloți ai avionului au luat această decizie când aeronava, în care se aflau 166 de pasageri, se afla la o altitudine de 11.000 de metri.

Când avionul a luat înălţimea necesară, primul pilot Ravindra Nath a spus că are nevoie să meargă la toaletă, a părăsit cabina piloţilor şi s-a dus să doarmă la Business Class, scrie Agerpres.

Deși procedura standard a companiei Air India prevede ca minimum un pilot să se afle în cabina de pilotaj pentru a ţine sub control zborul şi, dacă este necesar, să oprească pilotul automat şi să preia conducerea aeronavei, căpitanul aeronavei B. K. Soni s-a hotărât, după o jumătate de oră să se alăture colegului său.

Astfel, le-a chemat pe cele două însoţitoare de bord, printre care şi stagiara Kanika Kala, şi le-a explicat preţ de câteva minute cum se pilotează un avion.

Ulterior, căpitanul a conectat pilotul automat şi s-a retras.

Din păcate pentru cei doi piloți, stewardesa stagiară a deconectat accidental pilotul automat şi, speriată, i-a trezit de urgență după nici 40 de minute.

Piloţii vinovaţi au interdicţie de a mai zbura o perioadă de timp ca urmare a încălcării normelor de siguranţă, după ce incidentul a ajuns în atenţia Direcţiei Generale pentru Aviaţia Civilă din India (DGCA).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel