Pilda celor două lumânări, cu Lidia Fecioru: Te stingi și nu o să mai exiști

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit, în noaptea de Înviere, în cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, pilda celor două lumânări.

În cadrul emisiunii Adevăruri ascunse, Lidia Fecioru a dezvăluit pilda celor două lumânări:

„Vorbeau două lumânări. Una care ardea şi una care nu era aprinsă. Care care nu era aprinsă îi zice celei care ardea: Draga mea soră, mie îmi pare foarte rău de tine. O să te topeşti şi o să dispari şi ce ai înţeles? Eu stau liniştită, stau culcată, nu mă deranjează nimeni şi nu o să mă piardă nimeni. Te stingi şi nu o să mai exişti.

Iar lumânarea care ardea îi răspunde: Eu mi-am găsit sensul vieţii, tu nu ai un sens. Eu am luminat case, suflete, drumuri, am luminat la patul bolnavilor, le-am adus bucurie, şi chiar dacă mă sting pe parcurs îmi dau seama că eu voi trăi mereu pentru că toată lumea îşi va aminti că a ars o lumânare pentru chestia asta ori tu trăieşti fără niciun sens.

Se spune că viaţa este lumină. Dormitul este moarte. Aşa că îţi doresc să nu rămâi aşa, îţi doresc să trăieşti şi să aduci bucurie celorlalţi.

Aşa sunt şi oamenii.

Ne rugăm la Dumnezeu să fie pace.“, a spus Lidia Fecioru.

Ce facem cu lumânarea din noaptea de Înviere. Sfatul părintelui Vasile Ioana pentru credincioşi

Părintele Vasile Ioana ne spune ce trebuie să facem cu lumânarea în noaptea de Înviere. 

"Fiecare dintre noi venim în noaptea Învierii în faţa Sfintelor Altare având în mână o lumânare. Aceasta se aprinde de la lumânarea pe care preotul o oferă aprinsă, spunând 'Veniţi de luaţi lumină'. Luăm cu toţii lumină sfântă şi ne bucurăm de lumina lui Hristos, care este viaţa şi bucuria noastră. Ce facem cu lumânarea aceasta? Aceasta rămâne aprinsă, de aceea recomand celor care iau lumânări de la pangarele Bisericilor să ia lumânări care durează mai mult şi care ard înăuntru, pentru a o putea transporta mai uşor în drum spre casă. 

Când plecăm de la Biserică în noaptea de Înviere, după Sfânta Liturghie, plecăm cu lumânarea aprinsă. E foarte frumos să mergem să populăm străzile oraşelor cu lumânări aprinse, să mergem apoi la cimitir la cei dragi, să aprindem o lumânare, căci lumina lui Hristos luminează şi celor vii, şi celor adormiţi. Această lumânare o avem aprinsă şi la masa de Paşte, în mijlocul mesei. Aceasta tronează acolo, pentru că Iisus Hristos este lumina lumii. Imaginea aceasta a luminii este în mijlocul mesei de Paşte. 

E foarte interesant că noi, cei din urban, avem altă rânduială. Anume, mergem acasă cu lumânările aprinse, dar apoi nu doar că o aprindem la masa de Paşti, ci şi toată săptămâna luminată. Aceasta este o lumânare diferită de alte lumânări. Când îţi e greu, dacă ai o durere de cap, o dispută în familie, aprinde lumânarea aceasta şi roagă-te lui Dumnezeu şi cântă Hristos a Înviat. 

Aceasta nu este o lumânare obişnuită, ci una care a purtat lumina sfântă de la Ierusalim. În felul acesta, toată ţara s-a umplut de lumina lui Dumnezeu care aduce bucurie oamenilor", a precizat părintele Vasile Ioana, conform unui clip video publicat de Trinitas TV (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel