Pierre Moscovici, avertisment despre Germania: ”Trebuie să fim atenți”

Sebastian Florea / 29 oct 2018 / 12:33 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Pierre Moscovici avertizează  că atunci când Germania are dificultăţi, forţa propulsoare a Europei slăbeşte.

Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice şi financiare, a subliniat luni că fragilitatea unei ţări cum este Germania reprezintă o ameninţare pentru Europa, transmite AFP. 'Când principala ţară se află nu în criză, ci în dificultate, forţa propulsoare a Europei slăbeşte. Trebuie să fim atenţi', a avertizat fostul ministru francez al economiei pe canalul de televiziune politic Public Senat.

Moscovici a precizat că, deşi în Germania 'nu există o ameninţare iliberală sau o extremă dreaptă care ar putea revendica puterea', fragilitatea coaliţiei dintre social-democraţi (SPD) şi partidul de centru-dreapta CDU (Uniunea Creştin Democrată) a cancelarei Angela Merkel complică reformele la scară europeană.

O nouă foaie de parcurs

'Or, avem nevoie de o reformă a zonei euro, de un buget al zonei euro dacă vrem să combatem inegalităţile, de o taxă pentru companiile din domeniul digital pentru ca acestea să plătească o cotă corectă de impozitare acolo unde fac profit şi aduc valoare', a menţionat comisarul european, insistând asupra necesităţii unui cuplu franco-german solid pentru luarea deciziilor 'în 27' (state membre ale Uniunii Europene după Brexit).

El a exclus totodată o posibilă demisie a Angelei Merkel, punând accentul pe solicitările SPD privind 'o nouă foaie de parcurs, un nou contract de guvernare şi schimbări în conducerea coaliţiei', pe care a calificat-o drept haotică, mai ales în problema migranţilor.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26