Pierderi uriașe pentru industria turistică din Paris, după atentate

Atentatele teroriste, grevele și inundațiile au determinat o scădere a numărului de turiști în acest an în capitala Franței. Pierderile din regiunea Parisului se ridică la aproximativ  750 milioane de euro potrivit unor oficiali francezi, relatează  Reuters.

"A venit timpul să conștientizăm că sectorul turistic traversează o perioadă de dezastru. Nu mai este timp pentru campanii de comunicare ci pentru un plan de salvare", a declarat Frederic Valletoux, președintele autorității turistice regionale din Paris. Valletoux a apreciat că este nevoie de investiții semnificative pentru a proteja locurile de muncă din sectorul turistic și a cerut ministrului francez de Extern, Jean-Marc Ayrault să se întâlnească rapid cu oficialii din turism.

Aproximativ 500.000 de oameni din regiunea Ile-de-France au locuri de muncă care au legătură cu turismul, care este cea mai mare industrie din regiunea din jurul Parisului. Franța depinde de turism care generează aproximativ 7% din Produsul Intern Brut al țării și peste 13% în cazul regiunii Ile-de-France, care include Parisul, cel mai vizitat oraș al lumii.

[citeste si]

Industria turistică franceză a avut de suferit după ce anul trecut o serie de atentatori au ucis 130 de persoane într-un atac pe străzile Parisului. O nouă lovitură a venit în data de 14 iulie a acestui an la Nisa, iar două săptămâni mai târziu doi oameni au ucis în preot într-un mic oraș din Normandia. La toate aceste atentate s-au adăugat o serie de greve față de un proiect de reformă a legii muncii precum și inundațiile din luna iulie.

Potrivit datelor oficiale, numărul înnoptărilor la hotelurile din regiunea Ile-de-France au scăzut cu 8,5% în prima jumătate a acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce numărul turiștilor străini a scăzut cu 11,5%, iar al turiștilor francezi a scăzut cu 4,8%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel