Piedone a aprobat pe proprie răspundere, fără aviz de la ISU, funcționarea Clubului Colectiv

Potrivit unor surse din Primăria Capitalei, Primăria Sectorului 4 nu putea da aviz de funcționare Clubului Colectiv. În schimb edilul  Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, spune că nu are ce să-şi reproşeze şi că din punctul de vedere al primăriei, Clubul Colectiv, unde s-a produs tragedia în care 27 de oameni au murit,  a funcţionat legal.

"La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, nu figurează la acest moment niciun document, nicio solicitare pentru autorizarea activităţii care se desfăşura în locaţia respectivă. Mai mult nu am să intru în detalii pentru că este o anchetă care este în mers. Nu e normal, am verificat dacă era emisă o autorizaţie din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti şi al judeţului Ilfov şi nu există documente la acest moment care să fie depuse, solicitate, să fie cerut un punct de vedere sau o aprobare din partea ISU", a declarat Raed Arafat, sâmbătă dimineaţa, după reuniunea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a recunoscut, tot sâmbătă, în faţa clubului Colectiv, că localul nu avea autorizaţii de la ISU pentru că aveau o declaraţie pe propria răspundere, care este cuprinsă într-un acord de funcţionare.

[citeste si]

"Avem la dosar toate actele, am îndeplinit toate normele legale de eliberare a acordului de funcţionare (...) Legea Poliţiei locale spune că pentru eliberarea acordului de funcţionare trebuie să avem acordul locatarului, contractul de închiriere, titlul de proprietate, datele de identificare de la Registrul Comerţului. Locatarul dă declaraţie pe proprie răspundere despre ce activitatea pe care trebuie să o desfăşoare. Acordul de funcţionare însumează toate acordurile de la toate institituţiile", a susţinut primarul Sectorului 4, unde se află Clubul Colectiv.

Clubul avea autorizaţie de funcţionare de la Primăria Sectorului 4 din 14 ianuarie 2015, potrivit reprezentanţilor primăriei, iar Poliţia Locală a efectuat ultima oară un control la local pe 21 octombrie, ocazie cu care agenţii au întocmit un proces-verbal pentru lipsă calificare personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel