Pictură de Botticelli, licitată la prețul RECORD de 92 de milioane de dolari

Această operă de artă a lui Botticelli a fost vândută la licitație cu o sumă record.
Această operă de artă a lui Botticelli a fost vândută la licitație cu o sumă record.

Astăzi s-a licitat la New York o pictură a celebrului Botticelli cu suma de 92 de milioane de dolari. Un record pentru operele sale. 

Un portret de Sandro Botticelli s-a vândut la licitație pentru 92 de milioane de dolari, fiind un nou record stabilit pentru creațiile pictorului italian renascentist, scrie BBC News

”Tânărul care ține un Roundel” se crede că a fost pictat în anii 1470 sau 1480 și este considerat unul dintre cele mai frumoase portrete ale lui Botticelli.

Capodopera s-a vândut joi la o licitație Sotheby's din New York. Vânzarea cu succes a piesei Botticelli ar putea ajuta la creșterea prețurilor pentru alte astfel de picturi într-un moment în care mulți colecționari de artă urmăresc lucrări mai noi de la artiștii postbelici și contemporani.

Ce reprezintă pictura

Pictura arată un bărbat aflat la sfârșitul adolescenței, cu părul lung și auriu, așezat ținând un disc - rotundul - care prezintă un sfânt cu barbă cu mâna dreaptă ridicată.

Pictura s-a vândut cu 80 milioane USD, dar prețul final va fi de 92,2 milioane USD atunci când se adaugă taxe și comisioane.

Recordul anterior pentru un Botticelli a fost stabilit în 2013, când două picturi s-au vândut cu 10,4 milioane de dolari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel