Picaaso, tablou, găsit de o scriitoare olandeză de origine română

pablo_picasso
pablo_picasso

Mira Feticu, o scriitoare română stabilită în Olanda, susţine că a găsit tabloul semnat de Picasso, după ce a primit o scrisoare anonimă în care era indicat locul unde era ascunsă opera de artă. Mira Feticu este autoarea unui roman intitulat 'Tascha', inspirat din furtul celor şapte tablouri din Muzeul Kunsthal din Rotterdam, furt comis în anul 2012 de o grupare de hoţi români.

Feticu povesteşte, într-o postare pe Facebook, că a primit o scrisoare anonimă în limba română, în care erau o adresă şi instrucţiuni despre locul în care se afla un tablou. În scrisoare se menţiona că este vorba de tabloul 'Tete D'Arlequin', semnat de Picasso. Ea relatează că l-a sunat imediat pe detectivul din Rotterdam cu care a colaborat la scrierea romanului. Cum nu a primit niciun răspuns, s-a urcat în avion şi a venit în România. Scriitoarea susţine că a ajuns la adresa indicată în scrisoare, a căutat în tufişuri sub un copac şi a găsit, sub o piatră, un pachet care conţinea un tablou învelit în plastic. S-a urcat în maşină şi a comparat pânza cu o copie printată a lucrării. 'Când l-am văzut, am început să plâng. Nu sunt specialist, dar părea a fi lucrarea lui Picasso. Cred că aparţine Olandei, aşa că am predat-o imediat ambasadei din Bucureşti', spune Mira Feticu. Mira Feticu a mai anunţat că a fost interogată sâmbătă seară la Poliţie.

Tabloul furat acum 6 ani, regăsit surprinzător

Un tablou semnat Picasso, valorând aproximativ 800.000 de euro, care face parte din lotul de şapte opere de artă furate în 2012 de o grupare de hoţi români dintr-un muzeu din Olanda, a fost găsit sâmbătă seara pe raza judeţului Tulcea. 'DIICOT investighează împrejurările în care un tablou semnat Picasso, valorând aproximativ 800.000 de euro, a fost găsit sâmbătă seara, pe raza judeţului Tulcea. Tabloul, care face parte dintr-un lot de 7 opere sustrase în anul 2012 dintr-un muzeu olandez, se află în custodia autorităţilor române şi urmează să fie expertizat', se arată într-un comunicat al DIICOT. Potrivit DIICOT, două persoane de cetăţenie olandeză s-au prezentat sâmbătă seara la Ambasada Olandei din Bucureşti cu un tablou. Acestea au precizat că au găsit tabloul pe teritoriul României, anunţând despre acest fapt autorităţile olandeze. Ataşatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei Olandei a anunţat autorităţile române, iar o echipă formată din procurori DIICOT şi poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale - IGPR efectuează cercetări, pentru lămurirea tuturor aspectelor: audierea persoanelor, cercetarea locului în care au afirmat cele două persoane că au găsit tabloul, expertize criminalistice. Patru români au fost acuzaţi că, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, au sustras 7 tablouri semnate, printre alţii, de Pablo Picasso, Henri Matisse şi Claude Monet de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam. Este vorba de Radu Dogaru, Adrian Procop, Eugen Darie şi Alexandru Mihai Bitu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel