EXCLUSIV  Piața imobiliarelor, LECȚIE uitată din criza 2008! ȘOC cu prețurile - Ce ne așteaptă în perioada următoare

Președintele Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România, David Grigorescu, a explicat pentru DC News ce se întâmplă cu piața imobiliară în pandemie.

DC News: V-au scăzut vânzările în această perioadă a stării de urgență? Ce evoluție va avea piața imobiliarelor în lunile următoare? 

'Având în vedere starea de urgență, am fost obligați să ne reducem activitatea chiar spre 100%. În acest moment nu există date de scădere a pieței. Există mici fluctuații, conform portalurilor de imobiliare, pe prețuri solicitate de proprietari. În luna aprilie, a avut loc o ajustare de prețuri solicitate, cel puțin pe București, de 1-2%. Practic, în momentul de față nu putem vorbi despre o schimbare, nu putem vorbi de o scădere a prețurilor. Mai mult, considerăm că această perioadă prelungită de stare de urgență este ca o perioadă de sărbători prelungită în care activitatea tranzacțiilor imobiliare se reduce pentru că oamenii au alte priorități. Ne așteptăm ca, ușor, ușor, să ne revenim. Este posibil să dureze luni de zile. Probabil o parte din cumpărători vor avea alte priorități, cel puțin cei care nu aveau sau nu au astăzi o nevoie urgentă de a achiziționa o proprietate. Aceștia este posibil să mai amâne achiziția de locuințe.'  a punctat David Grigorescu.

DC News: Aveți informații că oamenii care contractaseră locuințe nu își vor mai putea onora contractele și, practic, să renunțe la apartamente?

'Poziția mea din cadrul APAIR îmi dă oportunitatea să discut cu numeroși colegi de breaslă. Din informațiile de până acum, spre 100% din antecontractele care aveau termen de finalizare prin vânzare au fost duse la bun sfârșit. Dacă vorbim despre retrageri din tranzacții probabil sunt excepții. Am învățat din criza anterioară, din anul 2008, că piața imobiliară este foarte complexă! În cazul unor creșteri/scăderi de prețuri lucrurile nu se întâmplă de pe o zi pe alta, ci în 9 luni, într-un an de zile, un an și jumătate etc. Reacția pieței este mult mai înceată!' a concluzionat președintele Asociației Profesionale a Agenților Imobiliari din România, David Grigorescu, pentru DC News.

Cât despre inițiativa parlamentară de legiferare a profesiei de agent imobiliar, David Grigorescu a spus că:

'Noi susținem acest proiect de lege pentru că impactul tranzacțiilor imobiliare și a agentului imobilar în societatea românească este unul foarte mare! Este binevenită această lege atât pentru agentul imobiliar, cât și pentru consumatorii de servicii imobiliare deoarece aduce transparență. Inițiativa legislativă constituie un ajutor real pentru a continua dezvoltarea industriei imobiliare din România.' a spus David Grigorescu.

VEZI ȘI Proiect de lege VITAL pentru agenții imobiliari și clienți. Vizează milioane de români!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel