Piața imobiliară din Germania e în colaps: S-a spart bula de prețuri speculative și acum nu se mai opresc din scădere

foto pexels
foto pexels

Cea mai mare economie a Europei, Germania, înregistrează cea mai mare criză imobiliară din ultimele decenii.

Prețurile proprietăților rezidențiale din Germania și-au continuat scăderea, scăzând cu 10,2% în al treilea trimestru față de anul precedent, un alt semn sumbru pentru sectorul imobiliar al națiunii, au arătat datele de vineri, conform Reuters. 

A fost al patrulea trimestru consecutiv de scăderi și cel mai mare de când biroul de statistică al Germaniei a început să țină evidențe în anul 2000.

Scăderea vine pe fondul celei mai mari crize imobiliare din ultimele decenii din Germania, cea mai mare economie a Europei.

”Până în 2022, a existat o bula de prețuri speculativă în Germania, una dintre cele mai mari din ultimii 50 de ani”, a declarat Konstantin Kholodilin de la departamentul de macroeconomie al Institutului German de Cercetări Economice (DIW). "Prețurile au scăzut de atunci. Bula a izbucnit” a spus el.  

Timp de ani de zile, sectorul imobiliar din Germania și din alte părți din Europa a cunoscut o expansiune, deoarece ratele dobânzilor au fost scăzute și cererea puternică.

Dar o creștere bruscă a ratelor și a costurilor a pus capăt cursei, împingând dezvoltatorii în insolvență pe măsură ce finanțarea bancară se epuizează și tranzacțiile îngheață.

Scăderea locuințelor unifamiliale și bifamiliale din marile orașe a fost deosebit de pronunțată în trimestrul trei, scăzând cu 12,7%, în timp ce prețurile apartamentelor au scăzut cu 9,1%. 

Citește și: Signa, a austriacului Rene Benko, nu mai are nicio șansă. Prăbușire de răsunet pe piața imobiliară din Germania, Austria și Elveția. Decizia luată astăzi - Reuters

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel