Signa, a austriacului Rene Benko, nu mai are nicio șansă. Prăbușire de răsunet pe piața imobiliară din Germania, Austria și Elveția. Decizia luată astăzi - Reuters

foto pexels
foto pexels

Sunt ultimele zbateri pentru compania imobiliară a austriacului Rene Benko, văzută drept cea mai mare victimă de până acum a crizei imobiliare din Europa. 

Compania imobiliară europeană Signa a dizolvat două organisme de supraveghere de top, inclusiv Consiliul Executiv al grupului care supraveghează strategia, a declarat joi o persoană care are cunoştinţă de acest lucru, pentru Reuters. 

Celălalt organism dizolvat este un Consiliu Consultativ care a inclus fondatorul Signa, Rene Benko, un fost cancelar austriac și personalități proeminente din afacerile germane și elvețiene.

Holdingul Signa - un grup de aproximativ 1.000 de companii, cu proiecte de mare profil și magazine universale în Germania, Austria și Elveția - a depus insolvență luna trecută cu datorii de aproximativ 5 miliarde de euro (5,47 miliarde de dolari).

Este cea mai mare victimă de până acum a crizei imobiliare din Europa, mai notează sursa citată. 

Săptămâna aceasta, creditorilor Signa li s-a spus că compania poartă discuții pentru a-și vinde potențialul pachetul de acțiuni din clădirea Chrysler din New York și că renunță și la avionul privat.

Persoana care cunoaște problema a spus că dizolvarea consiliilor ar economisi costuri pentru că membrii au fost plătiți. Consiliul executiv al Signa a fost înființat în 2013, iar membrii erau responsabili de strategie, achiziții, conformitate, guvernanță corporativă și strângere de fonduri și management bancar, potrivit Signa.

Signa nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii. Radiodifuzorul austriac ORF a raportat pentru prima dată evoluția.

Citește și: Prăbușire imobiliară de proporții: A picat Signa, a magnatului austriac Rene Benko. Raiffeisen Bank era unul dintre cei mai mari creditori. Reacția lui Karl Nehammer

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel