Philippe Étienne, numit consilier pe probleme diplomatice al noului președinte Emmanuel Macron

Philippe Étienne, fost ambasador al Franței la București, este consilierul pe probleme diplomatice al noului președinte al Franței.

Potrivit La Croix, Philippe Étienne, un bun cunoscător al Europei, a fost numit în această funcție chiar în prima zi a mandatului de președinte al lui Macron.

Diplomatul fusese numit ambasador la Moscova în urmă cu mai puțin de o lună, dar încă nu primise confirmarea oficială.

Absolvent al vestitei Școli Naționale de Administrație (ENA) și al Școlii Normale Superioare (ENS), cu studii de matematică, Philippe Étienne, în vârstă de 61 de ani, a fost timp de cinci ani, din 2009 până în 2014, reprezentant permanent al Franței la Bruxelles, pe lângă Uniunea Europeană. A participat la negocierile care aveau loc înaintea summiturilor europene, unde i-a însoțit pe președinții Franței, (Nicolas Sarkozy sau Francois Hollande).

Posturile deținute la reprezentanțele diplomatice franceze din Belgrad, Bonn sau Moscova, în anii ‘80 și la începutul anilor ‘90, i-au dat expertiza necesară pentru a evalua mizele cu care Europa se confruntă în prezent, scrie La Croix.

Între 1988 și 1991, a fost consilier la ambasada de la Bruxelles.

În perioada 2002 și 2005, a fost ambasador al Franței în România. În 10 iunie 2003, Philippe Etienne a ţinut un discurs la Academia Română, iar textul a fost publicat în 2011 în Revista Cultura, sub titlul "Aceşti români care au făcut Franţa".

Philippe Étienne a fost director de cabinet al ministrului de Externe Bernard Kouchner, din 2007 până 2009, și, în 1995, adjunct al directorului de cabinet al fostului șef al diplomației Hervé de Charrette.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel