Pham Minh Chinh, noul premier al Vietnamului, a lucrat în România

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Pham Minh Chinh, în vârstă de 63 de ani, a fost ales prim-ministru în Vietnam, şi are mandat pentru repornirea economiei, puternic afectată de pandemie, dar şi "navigarea" prin tensiunile în creştere dintre SUA şi China. 

Pham Minh Chinh are un doctorat în drept şi a fost singurul candidat pentru funcţia premier. Numirea sa vine după ce fostul premier, Nguyen Xuan Phuc, 66 de ani, a ales preşedinte. 

Chinh a spus că guvernul său va "lupta insistent şi drastic împotriva corupţiei" şi că va "continua reformele economice, dezvoltarea economiei digitale şi se va concentra pe rezolvarea problemelor pentru industrie şi afaceri". 

Pham Minh Chinh a lucrat în România 

Conform Bloomberg, Pham Minh Ching a fost prim-secretar în cadrul Ambasadei Vietnamului în România în 1989. Acesta a ajuns prima dată ministru adjunct de interne în 2010. 

Analiştii nu se aşteaptă ca Chinh şi ceilalţi lideri ai cabinetului său să devieze de la politicile Vietnamului. În acest moment, Vietnam are un conflict cu China pe teritoriile din Marea Chinei de Sud, despre care autorităţile de la Beijing spun că le aparţin în proporţie de 80 la sută. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel