PG: Secția de investigare a magistraților, 1 dosar trimis în instanță, 16 clasate

Magistrați
Magistrați

Secţia de investigare a magistraţilor, înfiinţată în urmă cu o lună în cadrul Parchetului General, are 849 de dosare înregistrate, dintre care 16 le-a clasat, iar unul a fost trimis în instanţă spre judecare.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului General, la o lună de la operaţionalizare, în cadrul acestei secţii îşi desfăşoară activitatea cinci procurori, din care patru operativi şi un procuror-şef de secţie.

De asemenea, în secţie sunt şase grefieri, dar şi cinci ofiţeri de poliţie judiciară, care au fost delegaţi pentru derularea activităţii de urmărire penală, începând cu data de 12 noiembrie.

Parchetul General oferă şi o statistică cu privire la situaţia dosarelor de la această secţie:

* total dosare înregistrate - 849 (dintre care: judecători - 642, procurori - 675, alte persoane cercetate alături de magistraţi - 625), dintre care 714 - preluate şi 135 - nou intrate;

* total dosare soluţionate - 17 (dintre care unul cu rechizitoriu) şi 16 clasări;

* total plângeri împotriva soluţiilor de clasare dispuse până la data înfiinţării Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie - 80, care vizează un număr de 20 judecători, 83 procurori şi 51 alte persoane cercetate alături de magistraţi.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie are competenţa exclusivă de a efectua urmărirea penală pentru infracţiunile săvârşite de judecători şi procurori, inclusiv judecătorii şi procurorii militari şi cei care au calitatea de membri ai CSM.

Secţia preia dosarele care îi vizează pe magistraţi aflate în lucru la DNA şi la alte unităţi de Parchet, precum şi dosarele soluţionate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel