Urmărește emisiunea live


Israel va achiziționa noi doze de vaccin, însă o dispută politică a produs un impas

Pixabay
Pixabay

Israelul va procura noi doze de vaccin Pfizer, care vor fi utilizate pentru derularea pe o perioadă mai lungă a campaniei de vaccinare.

Pfizer lucrează la un nou contract cu Israelul pentru a furniza în continuare doze de vaccin, după ce acordul din 2020 a expirat. În noiembrie, Pfizer și BioNTech au fost de acord să vândă țării vaccin, fără vreo limită de cantitate, ministerul finanțelor plătind 785 de milioane de dolari, informează Reuters

Până astăzi, 5,27 de milioane de cetățeni israelieni, cu vârste de peste 16 ani au primit prima doză, iar 4,84 au primit-o și pe cea de-a doua. Populația totală este de 9,3 milioane. Un număr mai restrâns al populației a primit și vaccinul Moderna. Țara are una dintre cele mai mari rate de inoculare din lume. 

Israel dorea să achiziționeze în continuare 36 de milioane de doze, pentru copiii care pe viitor vor deveni eligibili, însă procedura a avut impedimente. O dispută pornită între primul ministru Beniamin Netanyahu și ministrul apărării Benny Gantz, liderul partidului de opoziție, pe fondul unei numiri într-o funcție judiciară, a pus pauză achiziției vaccinului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel