Pfizer-BioNTech a început studiile clinice pentru un vaccin împotriva variantei Omicron

Pfizer-BioNTech a început studiile clinice pentru un vaccin împotriva variantei Omicron  / Foto Pexels
Pfizer-BioNTech a început studiile clinice pentru un vaccin împotriva variantei Omicron / Foto Pexels

Alianţa Pfizer-BioNTech a început recrutarea de voluntari pentru un studiu clinic care vizează testarea, pe adulţi cu vârsta sub 55 de ani, a siguranţei şi răspunsului imunitar în cazul unei versiuni a vaccinului său anti-COVID-19 care vizează în mod specific varianta Omicron, au anunţat marţi cele două companii, relatează AFP. 

Directorul general al Pfizer, Albert Bourla, a declarat la începutul lunii ianuarie că gigantul farmaceutic ar putea fi pregătit să solicite autorizaţii pentru noul vaccin, care vizează această variantă de COVID-19, începând din luna martie.

În timp ce datele actuale indică faptul că dozele de rapel ale vaccinului iniţial protejează împotriva formelor grave de Omicron, compania preferă să acţioneze cu precauţie, a declarat Kathrin Jansen, şefa de cercetare pentru vaccinuri din cadrul grupului, în comunicat.

'Recunoaştem importanţa de a fi pregătiţi în cazul în care această protecţie scade în timp, şi de face faţă Omicron şi a altor variante în viitor', a mai spus ea. CEO-ul companiei germane BioNTech, Ugur Sahin, a declarat că protecţia vaccinului iniţial împotriva formelor uşoare sau moderate de COVID-19 pare să dispară mai rapid în cazul variantei Omicron.

Vaccinul urmăreşte să dezvolte vaccinuri ţintite împotriva variantelor (de coronavirus)

'Acest studiu se desfăşoară în cadrul abordării noastre ştiinţifice care urmăreşte să dezvolte vaccinuri ţintite împotriva variantelor (de coronavirus) care reuşesc să dezvolte niveluri similare de protecţie împotriva Omicron, ca şi în cazul variantelor apărute mai înainte, dar cu o durată mai lungă de protecţie', a explicat el.

1.420 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani vor participa la studiul clinic

La studiul clinic vor participa 1.420 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani. Studiul clinic nu include persoane cu vârsta peste 55 de ani, deoarece scopul acestuia este de a măsura răspunsul imunitar al participanţilor, nu de a estima eficacitatea vaccinului, a declarat un purtător de cuvânt al Pfizer pentru AFP. Vaccinul iniţial anti-COVID dezvoltat de Pfizer şi BioNTech a fost primul vaccin autorizat în regim de urgenţă în ţările occidentale, în decembrie 2020.

Citește și: Un comitet consultativ din Israel recomandă vaccinarea tuturor persoanelor adulte cu a patra doză

Un comitet de experţi care consiliază Guvernul din Israel a recomandat marţi extinderea eligibilităţii privind vaccinarea cu cea de-a patra doză a unor seruri anti-COVID-19 pentru a cuprinde în această schemă de imunizare toate persoanele cu vârste de peste 18 ani, informează DPA şi Reuters.

Recomandarea de administrare a celei de-a patra doze a unor vaccinuri anti-COVID-19 se aplică tuturor rezidenţilor adulţi dacă au trecut cel puţin cinci luni de la primirea celei de-a treia doze sau de la vindecarea lor după ce s-au infectat cu noul coronavirus.

'Decizia a fost luată prin prisma rezultatelor pozitive, care arată o protecţie de 3-5 ori mai mare împotriva formelor severe de COVID-19 după vaccinarea cu a patra doză', au anunţat membrii acelui comitet de experţi într-un comunicat. Vezi continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel