Peugeot și Renault își aduc noile modele la Salonul Auto de la Paris

peugeot si renault isi arata noile modele la salonul auto de la paris
peugeot si renault isi arata noile modele la salonul auto de la paris

Peugeot și Renault vor să impresioneze la Salonul Auto de la Paris, deschis între 29 septembrie și 14 octombrie, cu cele mai noi modele de mașini. Producătorii francezi vor să ascundă astfel o criză a declinului piețelor europene, informează Financial Times.

Renault  va prezenta a patra generație a hatchback-ului Clio, proiectată de Laurens van den Acker, responsabilul de design care a fost angajat  în urmă cu câțiva ani special pentru a dezvolta linia de modele a grupului.

Peugeot  se va mândri cu 40 de mașini , inclusiv Onyx, noul lor concept. Însă angajații lor de la uzina Aulnay-sous-Bois au anunțat că vor protesta la salonul auto pentru că producătorul auto vrea să închidă fabrica.

Astfel, supracapacitatea industriei auto din Europa și războiul prețurilor vor constitui cele mai arzătoare subiecte la ediția din anul acesta, unde vor fi prezenți directorii generali de companii, inclusiv Philippe Varin, șeful Peugeot și Carlos Ghosn, șeful Renault.

Cei doi producători francezi de autoturisme sunt printre cei mai vulnerabili constructori auto. De când piața auto din Franța a scăzut cu 13% anul acesta, ambele companii și-au îndreptat atenția și vânzările spre Italia și Spania, unde au mai mult succes, însă și aceste țări se confruntă cu probleme economice. Totuși, Renault are o situație mai bună decât Peugeot pentru că produce și pe alte continente și are fabrici cu costuri reduse inclusiv în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel