Pettit, ambasadorul de la Chișinău care ”nu știe” istorie. Decizia lui Trump

James D. Pettit, ambasadorul SUA la Chișinău
James D. Pettit, ambasadorul SUA la Chișinău

 Donald Trump va rechema o parte din ambasadorii numiți de Barack Obama. Hans Klemm, ambasadorul SUA la București nu este vizat de această măsură fiind diplomat de carieră. Nici ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, nu va trebui să își părăsească postul , deoarece nu a fost numit politic.

James Pettit este diplomat de carieră de mai bine de 30 de ani, scrtie presa de la Chișinău, citată de Agerpres. El a fost numit ambasador în Republica Moldova în 2015. De-a lungul timpului, oficialul american a ocupat funcții importante în Consulatele SUA de la Kiev, Moscova și Viena.

Decizia președintelui ales al SUA, Donald Trump, de a rechema ambasadorii numiți de Barack Obama se referă doar la ambasadorii numiți politic, nu și la diplomații de carieră, explică sursele diplomatice precizând că, de regulă este vorba de ambasadorii de la Moscova, Londra, Berlin, Tel Aviv, Tokyo, Paris sau din alte capitale importante.

James Pettit a declarat, în plină campanie electorală, că ”Moldova nu este România”.

La postul de televiziune pro-rus Moldova 1, diplomatul a spus: ”Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul R. Moldova".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel