EXCLUSIV  Petru Dandea, secretar general Cartel Alfa: Ce nu știu oamenii despre franzela clasică de 400 de grame pe care o cumpărăm de la magazin

Foto Pexels
Foto Pexels

Petru Dandea, secretar general Cartel Alfa, a vorbit despre majorările care se transmit automat în tot lanțul economic.

„Energia, ca preț, o regăsim în absolut orice fel de produs și de serviciu pe care îl cumpărăm de pe piață. De ce se întâmplă acest lucru? Franzela clasică de 400 de grame pe care o cumpărăm de la magazin, în prețul pe care noi îl plătim, 70 la sută este energie. Oamenii nu știu lucrul acesta.

Și atunci, în momentul în care în zona de energie încep să apară majorări de prețuri semnificative, acestea se transmit automat în tot lanțul economic și generează inflația”, a zis Petru Dandea, secretar general Cartel Alfa, invitatul lui Răzvan Dumitrescu, la emisiunea „Ce se întâmplă?” de la DCNewsTV.

„Dacă se scumpește energia, e clar că se scumpesc toate”, a spus Răzvan Dumitrescu.

Petru Dandea, secretar general Cartel Alfa, în direct la CE SE ÎNTÂMPLĂ?

Citește și...

Atenție: Nu au fost date mesaje RO-ALERT despre cutremur. Arafat: Unii au primit de la aplicaţiile telefoanelor

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat că nu au fost trimise mesaje RO-ALERT cu privire la cutremurul de joi dimineaţă, iar cele apărute în mediul online ar proveni de la aplicaţii de pe telefoane mobile.

„De când s-a resimţit cutremurul, au intrat în procedură colegii de la Pompieri, mai ales cu verificarea zonelor vulnerabile. A fost trimisă o echipă de la Pompieri în Bucureşti pentru verificarea Centrului vechi. Nu s-au primit apeluri la 112 şi nici nu s-au înregistrat efecte”, a spus Raed Arafat.

„Noi nu am dat mesaje RO-ALERT. Când se dau mesaje, scrie clar cine trimite şi că este RO-ALERT. Nu s-au dat mesaje, dar am înţeles că la unele telefoane cu Android există aplicaţii care pot să spună că se întâmplă ceva şi să dea un mesaj, dar noi nu am dat mesaje”, a explicat Raed Arafat, joi, la Digi24. De asemenea, a atras atenţia cu privire la informaţiile care circulă în mediul online, întrucât nu toate sunt corecte. „Ar fi bine care cei care scriu că au primit mesaje RO-ALERT să ne arate poza mesajului, să fie una reală, bineînţeles. Deci, mare atenţie la informaţiile care circulă în spaţiul online şi ar fi bine să nu le transmitem mai departe pe alte canale. Deci, noi nu am dat mesaje RO-ALERT, am şi verificat dacă nu cumva un judeţ a dat un mesaj post-cutremur şi nu s-a întâmplat aşa ceva”, a adăugat Raed Arafat.

Recomandări în caz de cutremur

Şeful DSU a transmis câteva recomandări în caz de cutremur. „În primul rând, nu ieşiţi din apartament pe scări, nu folosiţi lifturile, mergeţi şi adăpostiţi-vă sub o masă, sub o grindă. Să ştiţi exact care sunt zonele mai tari, unde sunt grinzile şi să staţi acolo în timpul cutremurului. Acesta este sfatul pe care putem să îl dăm. Cel mai important este: fără panică. Iar un alt aspect foarte important: să nu dea toată lumea telefoane pentru că poate să îi blocheze inclusiv pe cei care au nevoie de servicii de urgenţă, dacă sunt efecte, şi să blocheze serviciile de urgenţă. Şi să nu plecaţi cu maşinile pe drumuri, dacă este cu impact, pentru că puteţi bloca serviciile de urgenţă şi intervenţia. Şi, am mai spus-o, toţi să avem în casă provizii măcar pentru 72 de ore: apă, medicamente, radio pe baterie”, a spus Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel