Petro Poroșenko, atac dur la adresa lui Putin: Liturghia începe cu o rugăciune pentru Putin

Petro Poroșenko
Petro Poroșenko

Soarta Bisericii Autocefale Ucrainene se decide în aceste zile la Sinodul Patriarhiei Ecumenice. În acest context, președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat, miercuri, că poporul său nu poate merge la o biserică unde slujba începe cu o rugăciune pentru Vladimir Putin.

„De ce este atât de important? Națiunea noastră mare a câștigat dreptul de a avea propria biserică. Nu o biserică condusă de Moscova. Cum poți să mergi la biserica unde Liturghia începe cu o rugăciune pentru Kiril, Putin și armata rusă ", a declarat liderul de la Kiev, în cadrul unei întâlniri cu locuitorii din regiunea Cernighiv.

Putin să plece, dorința poporului ucrainean

Nu este prima dată când Poroșenko face astfel de declarații cu privire la liderul de la Kremlin. Într-un interviu acordat recent, președintele Ucrainei a spus că singura dorință a poporului ucrainean este ca Putin să plece din această țară.

„Domnule Putin, pleacă din Ucraina! Aceasta este singura dorință a poporului ucrainean. Nu ai ce face aici. Noi înșine vom decide calea noastră. Și calea Ucrainei este spre Europa și cât mai departe de Moscova!", a spus Petro Poroșenko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel