Petrecere grecească în Spitalul Colțea, cu pacienții în saloane (VIDEO)

A fost petrecere mare pe holurile Spitalului Colțea, cu pacienții în saloane.

S-a încins atmosfera pe holurile Spitalului Colțea din București. Cel puțin asta reiese din imaginile care circulă în mediul online. S-a lăsat cu dansuri grecești, la doar câțiva metri de saloanele pacienților. Mulți oameni se aflau în unitatea medicală în acele momente.

Totul, probabil, cu permisiunea dr. Ioan Bogdan Furtună, un apropiat al Gabrielei Firea și fost director medical al Spitalului Colentina în mandatul acesteia, pus de USR la conducerea unităţii medicale în 2022.

Spitalul Clinic Colţea a împlinit astăzi 320 de ani de la înfiinţare. 

De la ritmurile grecești, s-a trecut la Queen,de data aceasta pe scările spitalului.

Managerul susține că a fost un eveniment științific

„Referitor la articolul “Petrecere grecească în Spitalul Colțea, cu pacienții în saloane (VIDEO)”, publicat pe site-ul dcnews.ro în data de 16 martie 2024, doresc să fac următoarele precizări:

Astfel, cu prilejul aniversării a 320 de ani de existență a spitalului, a fost organizată o gală festivă la care au participat oficialități, manageri de spital, persoane din administrația locală, medicii și personalul medical din spital.

  • În cadrul Galei s-au decernat premii pentru:
  • 12 tineri mediciDecanii de vârstă care au făcut parte din colectivul medical al Spitalului Clinic Colțea
  • Șefii secțiilor și compartimentelor din spital
  • Asistenți medicali din secțiile spitalului, care au avut performanțe deosebite

Evenimentul s-a finalizat cu un cocktail, organizat începând cu ora 19:30, în cadrul zonei administrative. 

Aria care a găzduit cocktailul, așa cum este descrisă și în avizul Ministerului Sănătății și al Direcției de Sănătate Publică București, nu are nicio legătură cu activitatea medicală a spitalului, fiind complet separată de secțiile medicale sau chirurgicale. 

Programul coktailului a cuprins o interpretare a ansamblului Cantus Dominus (cor format din cântăreți ai corului Patriarhiei), un flash mob cu 4 dansuri grecești, o interpretare a sopranei Irina Baianț și un moment artistic de dansuri în scaun cu rotile, prin care ne-am propus să transmitem mesajul că pacientul poate înfrunta boala cu demnitate și curaj, fără a se lăsa doborât. Cocktailul s-a încheiat cu 30 de minute de muzică, ce au oferit prilej de socializare pentru participanți. 

Menționez faptul că evenimentul nu a adus niciun prejudiciu pacienților spitalului, dar a fost foarte apreciat de întregul personal medical, care a transmis un feedback pozitiv atât verbal, cât și prin mesaje. Ținând cont de profilul hemato-oncologic al spitalului, acest personal medical întâlnește multă suferință zi de zi și încearcă permanent să aducă alinare pacienților. Tocmai de aceea, consider că acest eveniment, apreciat de participanți ca fiind inedit și foarte reușit, a constituit pentru colegii mei, profesori, medici și asistenți medicali, un prilej de bucurie, de apropiere a echipei și, nu în ultimul rând, de motivare a întregului personal. Reiterez faptul că pacienții spitalului nu au avut nimic de suferit din pricina Galei Aniversare organizate.

Un alt aspect relevant pe care vreau să îl menționez este faptul că întregul eveniment a fost finanțat de Fundația Spitalul Colțea, din sponsorizări diverse, fără a fi implicată nicio cheltuială din bani publici.

În ceea ce privește asocierile politice prezentate în articol, menționez faptul că, din punctul meu de vedere, profesia de medic nu are culoare politică! În cadrul Spitalului Clinic Colțea tratarea pacienților se face echidistant, punând accent pe o calitate cât mai înaltă a actului medical, iar deciziile se iau pe criterii de eficiență și eficacitate, mereu în beneficiul pacientului”, se arată într-o replică trimisă de managerul Spitalului Clinic Colțea pe adresa redacției.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel