Petre Daea: Opriți măcelul! Să se decreteze stare de alertă ca frații noștri să nu mai fie uciși de urși

Petre Daea: Opriți măcelul! Să se decreteze stare de alertă ca frații noștri să nu mai fie uciși de urși
Petre Daea: Opriți măcelul! Să se decreteze stare de alertă ca frații noștri să nu mai fie uciși de urși

Petre Daea a transmis un mesaj referitor la numeroasele atacuri ale urșilor din ultima perioadă.

Petre Daea, ministru al Agriculturii în Guvernul PSD, a transmis un mesaj referitor la atacurile urșilor din ultima perioadă:

„Opriți măcelul!

Imaginile zilei cu oameni sfârtecaţi de urși, care au îndurerat familii şi au intrigat o țară întreagă, nu pot fi eliminate prin măsuri surogat - a se vedea prevederile OUG și nici prin solicitări absurde la Avocatul Poporului.

Nu trebuie să alegem între oameni şi animalele sălbatice!

Nu prin comisii care să constate post factum că moartea unui om poate fi recompensată prin uciderea ursului vinovat, care trebuie să fie şi dovedit vinovat, constatându-se împrejurările şi urmările.

Cunosc bine starea de spirit a crescătorilor de animale, care de teama urşilor nu mai pot urca la munte cu animalele pe care toţi le admirăm, privindu-le, dar să stai cu acestea sub cerul liber, în piscul muntelui şi sub amenințarea ursului ....e mult prea riscant, chiar periculos!

În munte nu se poate urca, oamenii din satele montane dorm îmbrăcaţi, în oraşe, urșii au ajuns să dirijeze circulaţia - generând mobilizări de forţe: jandarmi, poliția locală şi serviciul de circulație, un spectacol al fricii şi al neputinţei.

A făcut cineva un calcul despre cât ne costa aceste mobilizări de forţe şi pentru ce ?!

Vrem cumva să devină România gradina zoologica a intereselor unor admiratori ?!

Merită să plătim cu sângele românilor noştri şi cu teama zilnică această periculoasă interpretare a protejării mediului înconjurător ?

Unde este omul, care este locul şi rolul lui - în ghiarele ursului, în sicriul udat de lacrimile familiilor îndoliate şi în cimitirele cu crucile ridicate la capul defunctului UCIS DE URS?

Ştiu şi îmi asum că voi fi criticat de o parte dintre cei care iubesc animalele şi eu sunt unul dintre iubitorii de animale, dar prefer critica în locul lacrimilor vărsate de durerea dispariţiei semenilor noştri.“, spune Petre Daea.

Stare de alertă din cauza urșilor

„AJUNGE!

Am decretat stare de alertă pentru:

- covid 19 ca să putem scăpa de Sars-Cov-2, SALVÂNDU-I PE ROMÂNI

- gunoaiele lui Clotilde Armand, pentru a preveni îmbolnăvirea locuitorilor CAPITALEI ROMÂNIEI

Poate putem decreta stare de alertă ca să numai moară FRAŢII NOȘTRI UCIŞI DE URȘI!

Ce ziceți guvernanți?

Eu spun așa:

Aveţi cu ce şi aveţi pentru cine să luați măsuri, fără alte constatări, pentru reducerea imediată a efectivelor în zonele deja cunoscute.

Moartea semenilor noştri vă obligă!, a transmis Petre Daea.“

Un alt bărbat a fost ucis de urs, în România. A fost găsit cu drona

Un bărbat de 80 de ani a fost ucis de urs la Teleac, în județul Mureș, anunță directorul Salvamont Mureș, Robert Kovacs. Este al doilea om omorât de urs în județ din acest an. Trupul neînsuflețit a fost găsit cu ajutorul unei drone cu termoviziune și lanternă, mai spune oficialul Salvamont.

Ciobanul din Mureș căutat la limita dintre județele Suceava și Harghita, după ce a fugit de frica ursului care a rănit un alt cioban, a fost găsit mort. Conform unor surse din Poliție, ciobanul în vârstă de 26 de ani a fost găsit mort sâmbătă dimineață, în pădure. Un urs a atacat, vineri seară, lângă o stână din județul Harghita, o vacă. Trei ciobani au încercat să alunge ursul. Unul dintre ei, un bărbat de 45 de ani, a fost rănit grav de urs și a ajuns la spital cu multiple răni (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel