EXCLUSIV  Petre Daea, atac la ministrul Oros: NU am văzut niciun act! Oamenii mă întreabă. Nu știu ce să le zic

Petre Daea
Petre Daea

Petre Daea a vorbit despre activitatea de până acum a noului ministru al Agriculturii, Adrian Oros, dar şi despre situaţia programelor care au fost lansate de către Guvernul PSD în perioada în care Petre Daea a fost la conducerea ministerului. 

Întrebat cum apreciază activitatea de până acum a ministrului PNL al Agriculturii, Adrian Oros, Petre Daea a răspuns, sec: ”Nu am văzut-o. Aştept să văd ceva".

Cât priveşte programele lansate în perioada în care se afla la conducerea Ministerului Agriculturii, Petre Daea a declarat că nu au fost prezentate, până acum, documente care să ateste faptul că acestea vor fi continuate de către guvernarea PNL, chiar dacă fermierii aşteaptă, la început de an, să li se comunice dacă acestea vor continua şi în 2020 sau vor fi oprite.

"Nu cunosc, în plus, niciun act normativ care să statueze normele juridice pentru continuarea lor. Pentru că toate aceste programe se derulează pe baza unor acte normative. Nu am văzut niciun act nici aici. Mă întreabă şi pe mine oamenii şi sigur că trag speranţă că se vor continua, dar nu am elemente concrete care să îmi dea o asemenea garanţie. Nefiind actele normative, nu ai cu ce să probezi o asemenea afirmaţie", a declarat Petre Daea.

Situaţia, influenţată de faptul că bugetul nu a fost dezbătut în Parlament

Petre Daea apreciază faptul că lucrurile ar fi stat altfel dacă bugetul de stat pentru anul 2020 ar fi fost dezbătut şi aprobat de către Parlament. "În momentul în care prezentai bugetul trebuia să prezinţi şi programele. Trei bugete pe care le-am prezentat eu în Parlamentul României le-am prezentat cu programe şi pentru fiecare program în parte aveam sumele prevăzute. Aveam proiectele, actele normative şi sumele care erau puse în fişele bugetare pentru fiecare în parte. E un lucru elementar pe care nu-l văd şi nu am cum să-l văd. Nu ştiu pe ce s-a constituit bugetul. Aştept şi eu să văd mai atent unele elemente, pentru că în buget, din câte am putut constata, dintr-o analiză, fără a intra în detalii, se constată faptul că Programul naţional de combatere a grindinei şi de stimulare a precipitaţiilor nu are bani prevăzuţi nici măcar pentru funcţionare sistemului actual, darămite pentru extinderea sa.

Ori în analiza schimbărilor climatice am proiectat trei mari direcţii de acţiune: irigaţiile, combaterea grindinei şi stimularea precipitaţiilor şi, evident, măsurile agrotehnice pe care le pot lua fermierii care sunt la îndemâna lor. Sunt programe statale de o importanţă majoră pentru viitorul ţării", afirmă Petre Daea în exclusivitate pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel