Petiție online: Bacalaureatul să se dea de mai multe ori pe an

bacalaureat
bacalaureat

O petiție online pentru reforma examenului de Bacalaureat propune ca testul maturității să se dea de mai multe ori pe an. Vlad Alexandrescu, cel care a publicat petiția, susține că problema nu sunt subiectele și nici la pregătirea elevilor, ci faptul că examenul se organizează rar.

”Mulți din cei care dau examenul pentru carnetul de conducere și îl pică știu că se vor pregăti mai bine data viitoare și îl vor lua până la urmă. Așa ar trebui să fie și în cazul examenului de BAC... dar nu prea se poate acum ... pentru că BAC-ul se dă rar (doar 2 sesiuni pe an!). Deci problema nu sunt subiectele și nici pregătirea... tragedia este că BAC-ul românesc este un examen care se organizează foarte rar. Dar dacă ai putea da examenul - să zicem, oricând - în orice zi - ar mai fi o asemenea tragedie?... ar însemna că suntem mai bine sau mai prost pregătiți? Nici vorbă! Ar însemna doar că am fi mai puțin idioți decât acum.”, se arată în textul petiției.

Totodată, Vlad Alexandrescu propune ca exmaneul de Bacalureat să se dea contra cost.

”Nu ar fi mai normal să fie organizate mici sesiuni în diferite centre specializate pentru examinare - testarea să fie disponibilă oricărei persoane indiferent de vârstă și pregătire - un examen pe an să fie decontat de Ministerul Educației - iar restul să fie contra cost?”, se mai arată în textul petiției.

CITEȘTE AICI PETIȚIA ONLINE

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel