Petiție anti-cruzime. Sute de români au semnat-o

Sute de persoane au semnat deja o petiție care solicită instituțiilor statului român înființarea unui tribunal al animalelor. 

"Zilnic sunt prezentate în mediul online mii de imagini cu animale supuse unor acte de cruzime pe teritoriul României iar autoritățile române nu fac nimic pentru identificarea autorilor acestor fapte și sancționarea  acestora în baza legislației existente.


Din aceste motive cerem Guvernului și Parlamentului României, Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Ministerului Educatiei Nationale, Ministerului de Justitie și Ministerului Afacerilor Interne să ia măsuri imediate pentru creșterea gradului de protecție a animalelor în România:


1. Înființarea de urgența a Tribunalului Animalelor si specializarea judecatorilor vis a vis de legislatia referitoare la drepturile  animalelor. Aici vor fi judecate spetele ce tin de cruzimi fata de animale dar si spete ce tin de respectarea masurilor de prevenire si combatere a epidemiilor grave tip pesta porcina. Tot aici se vor judeca si cazurile de braconaj sau cazurile de distrugere a habitatelor naturale ale animalelor prin defrisari ilegale sau poluari ale mediului cu toxine.

2. Înființarea, dotarea și conferirea de autoritate Poliției animalelor ca o structură a Ministerului Afacerilor Interne care să poată interveni în cazurile de abuz față de animale.

3. Creșterea pedepselor pentru abandonul animalelor și prevenirea acestuia printr-un program național de înregistrare și microcipare (așa cum prevede OUG 155/2001).

4.Reglementarea comerțului cu animale de companie în sensul de licențiere a crescătorilor și de controlare a intermediarilor.

 5. Transformarea adăposturilor de stat în centre de adopție. Garantarea accesului în adăposturi a medicilor care doresc să ofere voluntar asistență medicală.

  6. Controlarea firmelor care au servicii tip hingheri și a adăposturilor acestora. Instituirea obligativității de supraveghere video a acestor adăposturi, cu acces liber online.

 7. Subvenționarea cu până la 100% a sterilizărilor de câini și pisici de către autoritățile administrației publice locale, respectarea prevederilor legale care stipulează obligativitatea sterilizării câinilor cu sau fără stăpân pentru care nu există certificat de origine și aplicarea amenzilor în situațiile în care legea 258/2013 nu este respectată.  

8. Promovarea respectului față de animale prin adaugarea notiunilor de protectie a animalelor in  în programa scolara. Incurarajarea adoptiei prin campanii nationale media .

9.Susținerea activităților veterinare sociale prin alocarea de la bugetul de stat a unor sume pentru asistență medicală si pentru achiziționarea de ambulanțe veterinare sociale și funcționarea acestora.

10.. Interzicerea completă a comercializarii si a folosirii de materiale pirotehnice de catre persoane private", se arată în textul petiției semnat până în prezent de 568 de persoane. 

VEZI ȘI:

Poliția cere sprijin. Minoră dispărută în București

Avocatul Toni Neașcu, petiție adresată Avocatului Poporului. Sesizare CCR


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel