Urmărește emisiunea live


Petiţie anti-Brexit: Peste un milion de semnături strânse în Marea Britanie

Brexit
Brexit

Aproape un milion de persoane au votat împotriva ieşirii din Brexit, într-o petiţie lansată online care cere guvernului britanic să renunţe la ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. 

O petiţie anti-Brexit a strâns un număr important de semnături. Victimă a popularităţii sale, pagina cu petiţia lansată pe site-ul parlamentului britanic a picat joi la 16:55 GMT. Site-ul a 'întâmpinat dificultăţi tehnice' din cauza 'sarcinii importante şi susţinute asupra sistemului', a indicat un purtător de cuvânt al Camerei Comunelor. Cu '2.000 de semnături înregistrate pe minut', 'rata semnăturilor este cea mai ridicată pe care site-ul a cunoscut-o vreodată', a asigurat parlamentul britanic pe contul său de Twitter. 


Petiţia a depăşit foarte repede pragul de 100.000 de semnături necesare pentru a putea genera o dezbatere în parlament

 

Printre semnatari figurează şi actorul Hugh Grant. 'Am semnat ca orice persoană sensibilă în această ţară. Urgenţă naţională!', a scris într-un tweet actorul la transmiterea petiţiei. A semnat petiţia şi cunoscuta interpretă scoţiană Annie Lennox (ex-Eurythmics), ea cerând pe Twitter revocarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona ce reglementează ieşirea unei ţări din UE

'Guvernul afirmă în mod repetat că plecarea din UE reprezintă "voinţa poporului". Noi trebuie să-i punem capăt acestei afirmaţii demonstrând forţa sprijinului public actual pentru rămânerea în UE', se afirmă în textul ce însoţeşte petiţia online. Un al doilea referendum 'ar putea să nu fie organizat niciodată, deci votează acum', se mai spune în mesaj. Petiţia a fost lansată de către Margaret Anne Georgiadou. 'Pentru mulţi oameni, aceasta este acum sau niciodată', a explicat ea la BBC, apreciind că militanţii pro-UE, aşa cum este ea, sunt 'reduşi la tăcere şi ignoraţi' de la referendumul din iunie 2016 la care s-a optat pentru Brexit cu 52% din voturi. 


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel