EXCLUSIV  Petiții care generează controverse

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

Zeci de mii de români au semnat în acest an petiții cu teme sociale, dar și în care au cerut bancnote imprimate cu personalități feminine sau schimbarea câștigătorului la emisiuni de mare audiență.

În topul petițiilor, în funcție de numărul celor care le-au semnat în acest an, se află un protest anti-selfie care arată că românii au fost foarte afectați de cazul șoferului care își facea un selfie după care a omorât nouă oameni într-un accident rutier. Petiția se numește "STOP live pe Facebook la volan! Dă like vieţii!" și a strâns 32.183 de semnături până în prezent. 

Al doilea loc este ocupat de o petiție care cere pedepsirea lui Lucian Lițoiu si a Nicoletei Borzan două persoane din Timișoara acuzate că omoară pisici. Petiția "Cerem pedepsirea lui Lucian Lițoiu si a Nicoletei Borzan conform Legii" a strâns 30.871 de semnături. 

Locul trei este ocupat de o petiție pentru reînființarea la Târgu Mureș a învățământului superior în limba maghiară. Petiția "Reînființarea învățământului superior de stat de medicină și farmacie în limba maghiară" a strâns 13.018 semnături.

Emisiunile TV generează controverse

Cu mult mai puține semnături, dar de remarcat din punct de vedere al temelor discutate, sunt petiții care vor de exemplu ca Banca Națională să scoată pe piață bancnote imprimate cu personalități feminine întrucât acestea sunt inexistente pe banii românești. Petiția "Femei pe bancnote" a strâns 4422 de semnături. O altă petiție, Jos "Bravo ai stil", care a strâns 435 de semnături susține că în emisiunea Bravo ai Stil nu a câștigat concurenta pe care a votat-o publicul și cere dovezi de la producători.  

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel